Modelbouw Short 184

Modellen (type)
? nooit gezien
@ moeilijk te vinden
? never seen
@ hard to find
1/72
1/48
1/32
Aeroclub
Airframe (vacu) @
 TC Model (resin) @
   -

> beste aanbevolen model staat steeds eerst bovenaan; modellen achter elkaar genoemd zijn gebaseerd op dezelfde mal;

1/144: SRAM (resin)

BOXART

  • aeroclub-short-184-72
  • airframe-short-184-72
  • sram-short-184-144
  • tc-model-short-184-48

.

Kleurenschema: (kijk in kleurentabel voor modelbouwkleuren)  
Schema Algemeen Kleur boven- en zijkanten Kleur onderzijde Details Opmerkingen
(..)  

linnen? 

<152 ?>

linnen ? houten drijvers met vernis ?

linnen is waarschijnlijk de overheersende kleur want ook op de FAA kisten gebruikt; op oude foto's lijkt dit heel donker maar het was waarschijnlijk licht zoals Humbrol 74)

nooit echt gevlogen MLD, niet bekend of voorzien is van bollen

 

EXTRA MODELBOUW INFORMATIE (door Meindert de Vreeze)

De 1/72 Aeroclub kit van de Short 184 uitgebracht rond 2005  is short-run maar netjes. Dit model bouw je niet zomaar met al die spandraden. In de praktijk zaten er verschillen in de gebouwde vliegtuigen maar dat kun alleen maar zien door goed foto's te bekijken. De decals zijn wat dik en de Engelse roundels zitten wat meer naar binnen op de vleugels. In de bouwbeschrijving wordt gemeld dat het leuk is de motor te laten zien... maar die zit er niet bij. (De kist die in Nederland landde had een Renault motor). Dus gewoon zonder open motorluiken dicht bouwen. Aeroclub levert wielen voor een "beaching gear" maar het raamwerk van het karretje zit er niet bij. Het interieur verdient uiteraard extra detail. Er zaten daarin talloze kabels en spandraden dus het Windsock datafile 85 boek erbij is heel bruikbaar. In de praktijk hingen de hoogteroeren van deze kist in rust naar beneden dus dat is leuk om ook te doen. De witmetalen stijlen in de kit zijn bruikbaar maar je moet goed even de lengte controleren. Goede planning is nodig met deze tweedekker met al die spandraden te bouwen, veel modelbouwers hebben hun eigen voorkeur hoe ze dat doen. Maar bouwervaring is wel nodig.

"Linnen" is waarschijnlijk de overheersende kleur want ook op de FAA kisten gebruikt; op oude foto's lijkt dit door het fotoprocedé heel donker maar het was waarschijnlijk licht. De drijvers lijken licht-houtkleurig. Zo dus waarschijnlijk ook op de in Nederland gelandde kist. Al met al een klus, maar als je het lukt dit model te bouwen heb je ook wat bijzonders!

 --------------

De inhoud op deze pagina werd voor het eerst opgesteld door M.de Vreeze zomer 2004 (op oude IPMS website)