camouflage ml knil

"Camouflage en Kenmerken op vliegtuigen van de militaire luchtvaart van het koninklijk Nederlands-Indisch-leger"

Schrijver:  M.T.A. Schep

Uitgeverij: Geromy

Dit boek neemt u mee in de kleurrijke geschiedenis van het 36 jarig bestaan van de enige onafhankelijke koloniale vliegafdeling in de wereld!

Vanaf de pioniers na de oprichting in 1914 in hun gele Glen L. Martin hydroplanes, het kleurverschieten van het vredig geel blauw en blank metaal naar de groentinten van de Tweede Wereldoorlog, het wit van de Japanse RAPWI vloot en de politionele inzet van legendarische typen als de C-47, P-51, P-40, Spitfire en B-25 tijdens het dekolonisatieproces leidend tot de overdracht aan de Republiek Indonesië in 1950. Ook wordt aandacht besteed aan de gevolgen van de val van Java zoals het door Japan buitgemaakt materieel, de inzet van naar Australië uitgeweken vliegtuigen door de USAFIA en RAAF en de oprichting en inzet van de RNMFS en de Nederlands-Indische squadrons.

In circa 450 pagina’s met meer dan 650 veelal unieke foto’s uit persoonlijke albums en een kleine 200 illustraties in de vorm van kenmerken, squadronemblemen, camouflagepatronen, zijaanzichten etc. wordt de tijdslijn van 36 militaire luchtvaart in de tropen tot leven gebracht.

Als referentie voor de kleurenaanduidingen is aangesloten op het systeem van de Federal Standard en voor de modelbouwer die streeft naar authenticiteit wordt verwezen naar beschikbare modelbouwverven.

Voor meer informatie en bestellingen, zie website :   www.Geromybv.nl

Verkoopprijs: € 77,95   (2018)


 

 

Dit persbericht is gepubliceerd 1 november 2018 door M. de Vreeze