EC 135 politie 1 

decals voor:    Eurocopter EC-135  "Nationale Politie / Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD)"
merk:     DF Helostuff
setno:    DF51171
schaal:  1/72 in set  DF51171
prijs:      circa 6,- Euro voor de 1/72 set
 

De decals zijn ook beschikbaar in andere sets voor de schalen 1/72 – 1/48 – 1/32 (1/87 is aangekondigd)

 

"Eerste indruk"

De set heeft alles om van de Revell EC-135 (meerdere (her)uitgaves) de politie versie te maken zoals die op dit moment in Nederland vliegt. Evenals bij de eerdere sheets die ik beschreven heb is het decalvel in een hele filmlaag gedrukt. Het is dus zaak de verschillende onderdelen zo nauwkeurig mogelijk uit te snijden of knippen.

Zo goed en zo kwaad ik heb kunnen constateren zijn nu alle logo’s, opschriften en registraties op het vel aanwezig. In eerste instantie waren op de drukproef de teksten “Korps Landelijke Politie Diensten” (er zijn veel foto’s bekend waar deze tekst niet op staat; eigen keuze. De PH-PKF heeft echter met deze tekst gevlogen) en “Waakzaam en Dienstbaar” niet aanwezig. Gelukkig heb ik nog kunnen realiseren dat ze alsnog werden toegevoegd.
Vermoedelijk was de instructie toen al samengesteld en “gedrukt” want de plaats van de twee teksten staat daar niet aangegeven. Even goed foto’s raadplegen, daar zijn ze duidelijk zichtbaar.
“Korps Landelijke Politie Diensten” hoort op de deur, kan niet missen. “Waakzaam en Dienstbaar” hoort thuis vlak boven de deurrail bij het achterste raam.

Ook bij deze set is weer aandacht besteed aan het feit dat er helle kleuren (wit en blauw) gebruikt worden waardoor de decals onnatuurlijk kunnen verkleuren. Waar nodig is een zilveren ondergrond toegevoegd waarover de originele decals aangebracht moeten worden.

De beschrijving toont de twee zij-aanzichten zonder de twee genoemde teksten. Gedrukt op een kwaliteitskleurenprinter. Kleuren worden aangegeven. Wit is wit. Ultramarijn blauw voor Revell, Vallejo en Humbrol. De zij aanzichten zijn overigens geenszins correct en geven alleen de plaatsing van de decals aan.
Bekijk goed foto’s voor specifiek aangebrachte kleuren en/of extra’s etc.
De set is op speciaal verzoek van de Aviation Megastore geproduceerd en is daar uiteraard te koop evenals bij DF-HeloStuff zelf.

Conclusie
Een prima set. Kleurstelling is goed. Compleet voor het Revell model. Gedrukt op/onder een film laag, dat is wat jammer.

Helaas bevindt zich geen walkaround op de IPMS-Website van de EC-135 in het Politie / KLPD schema.

Ik ga een poging doen om het 1/72 Revell model in deze uitmonstering te bouwen.

Reviewer:  Fred Bachofner

 

EC 135 politie 2

EC 135 politie 3

 

deze eerste indruk werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 24 augustus 2020