DF-HeloStuff decal sets helicopters.
Eerste indruk

DF helostuff 48 1

Decals voor:  Bell UH-1D "Huey"  Deutsche Wartungsbeschriftungen
Heer + Luftwaffe bis 1985 / BGS, KatS

Merk:     DF HeloStuff  uit Duitsland
Schaal:  1/48 in cecal set DF33048

Prijs euro 11,50

Met deze set maakt DF HeloStuff het mogelijk om alle onderhoudsopschriften (of stencils, zoals je wilt), van het Kittyhawk model te vervangen door Duitse. Dit voor de Duitse landmacht, luchtmacht versies tot 1985 en voor alle Bundesgrenzschutz of Katastrophenschutz versies. In combinatie met deze set biedt DF HeloStuff ook sets aan voor complete Huey’s in Duitse dienst.
Deze decalset is gedrukt met de zeefdruk techniek
De druk is van goede kwaliteit. Jammer van de twee Duitse vlaggen, daar zijn de drie kleuren ten opzichte van elkaar verschoven. Als je dat wilt herstellen zul je dus kleur voor kleur moeten uitsnijden en op het model aanbrengen. Let ook op dat verschillende teksten niet los zijn maar aan elkaar gekoppeld zijn door film. Dat zijn dan redelijk grote vlakken met film zonder tekst wat kan leiden tot ongewenste silvering. Veilig is die dus ook apart uitsnijden en aanbrengen.
Voor een decalset in zijn kleine oplage is hij echter prima te gebruiken.

DF helostuff 48 2

De beschrijving is in 4-kleurendruk en toont het model van rechts, links en boven met de plaatsing van de decals. De staart opschriften worden getoond in drie verschillende versies.

Conclusie
Een prima set om u te helpen een correcte Duitse UH-1D te verfijnen. Ik ga eens kijken of ik een Kittyhawk UH-1D voor een redelijke prijs kan scoren.

 

Reviewer:  Fred Bachofner

DF helostuff 48 5

DF helostuff 48 6

 

dit artikel werd gepubliceerd 30 mei 2020 door M. de Vreeze