Dutchdecal-32023-meteor

Dutch Decal 32023

Onderwerp:  Gloster Meteors in 1/32 van de Koninklijke Luchtmacht

Schaal:  1/32

 

Voor de 1/32 Gloster Meteor van HK Models, eindelijk een spuitgiet model, heeft Luuk van Dutch Decal een mooie decalsheet 32023 uitgebracht.
Deze is voor Meteors van de Koninklijke Luchtmacht (Klu) van net na Tweede Wereldoorlog. Er zitten twee decalsheets in deze set die rond de vijftien euro kost.
Voor een Klu Meteor Mk.4 zitten er maar liefst elf registraties bij, ook voor een paar gecamoufleerde kisten, waaronder de doel-sleper met geel-zwarte strepen op de onderkant. Heel mooi is ook een apart, prima uitgevoerd sheet met opschriften en walk way lijnen. Zeer welkom voor de Meteor bouwer, omdat deze niet echt bij de HK kit zitten! Als toegift heeft Luuk ook een aantal registraties bijgevoegd voor een tweetal Meteor T.Mk.7 trainers. Luuk werkt samen met Fisher Models en deze heeft een conversieset.

Alle decals zien er netjes uit met goede instructies, volledig in kleur. Aardig zijn ook de foto's die erbij zitten van echte Klu-kisten. De decals zijn erg dun, het wit van de roundels schijnt een beetje door. Aan te raden is daar zelf een wit decalschijfje onder te zetten. Het vlaggetje op de staart is iets te groot, maar even inkorten is geen probleem. De opschriften ("stencilling") zijn erg netjes en een zeer welkom omdat deze ook niet bij de HK kit zitten!
Op de buiktank van een Klu Meteor zit soms nog een heel klein roundeltje, deze is wel van een eigen oude decalsheet te halen.

Het is het waard om te vermelden dat er een aparte giethars set 3233 te koop is van Fisher voor Meteors Mk.4/Mk.8/T7 trainer met korte of lange inlaten. Vroege Meteors hadden een korte inlaat en latere de lange inlaat, kijk dus goed naar foto's. Overigens heeft Fisher ook een giethars set 3221 voor een Mk.8 met nieuwe staart en rompvoorkant voor ombouw van de HK kit. Luuk heeft op de combi-sheet 32011 decals daarvoor toegevoegd.

Deze set is zeer welkom voor de 1/32 plastic modelbouwer van een Meteor!

Met dank aan Dutch Decal voor het beschikbaar stellen van deze sheet via de IPMS redactie.

 

Reviewer :  Meindert de Vreeze

geplaatst op deze website Januari 2015