DD32024 sheet

Dutch Decal 32024

Onderwerpen:  Noorduyn 'Harvard IIb' LSK/KLu. RNeth. Naval AS, Tiger Moth LSK, RNethAF, Swordfish Mk.II 860 Sqn. FAA/RNeth.Naval AS. 

Schaal:  1/32 

Prijs : circa EUR 14,-

Na het uitkomen van de Kittyhawk 1/32 Texan was Luuk Boerman er snel bij om deze decalset uit te brengen.


Er staan kentekens op voor vier verschillende Harvards: een gecamoufleerde en een gele van de LSK uit 1947 op Gilze Rijen, een gecamoufleerde van de KLu Fotovlucht Deelen uit 1963 en een donkergrijze van de MLD op Valkenburg uit 1948. Verder bevat de sheet kentekens voor twee Tiger Moths: een gecamoufleerde en een gele van de LSK EVO op Woensdrecht uit 1948. Tenslotte zijn er kentekens voor twee Swordfish Mk.II FAA toestellen met Nederlandse bemanning. Beiden hebben als bijzonderheid dat de onderkant van de bovenvleugel zwart is terwijl de rest aan de onderzijde wit is.


Vanwege de grote schaal is er geen ruimte voor rozetten. De Nederlandse rozetten moeten van andere decalsheets komen, terwijl voor de Swordfish de decals van de kit kunnen worden gebruikt. Zoals altijd staat een en ander duidelijk aangegeven op de bijgaande kleurenschema's. Verder is voorzien in de nodige dienstopschriften. De decalsheet is mooi gedrukt op A5 formaat. De decals zien er mooi dun uit en alle kleuren zijn goed uitgelijnd.

Omdat ik alle drie de modellen in de stapel heb liggen, heb ik gecontroleerd of de grootste decals goed op de onderdelen passen. Daartoe heb ik de sheet gekopieerd, de grootste kentekens uitgeknipt en op de relevante onderdelen gelegd. Zie de bijgaande foto's. Ik kan concluderen dat de afmetingen prima in orde zijn.

Om van de Kittyhawk T-6 Texan een Noorduyn Harvard IIb te maken moet er een andere cockpitkap worden geplaatst, die niet in de kit zit en ook niet door Dutch Decal wordt aangegeven. Het achterdeel van de kap is langer. Gelukkig heeft Alley Cat uit Engeland deze kap in het assortiment. Hij is heel mooi gegoten in doorzichtig resin. De andere twee modellen TigerMoth en Swordfish kunnen zĆ³ uit de doos worden gebouwd.

Samenvattend een prima decalset waarmee drie grote 1/32 modellen in kleurige KLu uitmonstering kunnen worden gebouwd.

Reviewer :  Peter Booij

geplaatst op deze website Februari 2016

  • DD32024-2
  • DD32024-3
  • DD32024-4
  • DD32024-5
  • DD32024-sheet
  • DD32024

 

Kijk ook eens bij de IPMS NL walkarounds op onze site hier....