DD constellation0001a

   english  Read this review in English here.... 

 

Lockheed Constellation 749 PH-LDK “Amsterdam”
Lockheed Super Constellation 1049H PH-LKN “Hermannus Boerhave” 

Merk:        Dutch Decal
Decalset:   DDC7210
Uitgave:    2022
Schaal:      1/72
Prijs:  circa EUR 16,-

   

Deze Dutch Decalset voor deze twee KLM Connies is alweer even op de markt.
In tegenstelling tot veel andere Dutch Decal sets kun je met deze decalset beide Constellations bouwen. Dit is niet negatief bedoeld maar een constatering, bovendien is het een van de weinige civiele sets die Dutch Decal uitgeeft en van mij mogen er zeker meer komen.

De set is bedoeld voor het Heller/ Airfix model voor wat betreft de L-1049H en het Heller model voor de L-749. De laatste uitgave van de Heller L-749 heeft de PH-TDK met de dunne blauwe streep en “The Flying Dutchman” in blauwe letters boven de raampjes als decal optie. Met op de drie kielvlakken rood-wit-blauwe vlaggen over het hele oppervlak, met daaronder de registratie.
Dutch Decal geeft de mogelijkheid om de PH-LDK met brede blauwe streep en witte letters te bouwen, met de vlaggen alleen op de richtingsroeren. Zie afbeeldingen. Het betreft exact hetzelfde toestel, het heeft echter twee registraties gehad.
De PH-LKN heeft hetzelfde kleurenschema als de PH-LDK.

Conclusie
Voor de civiele bouwers een leuke set om twee iconen van de luchtvaart in KLM-uitvoering te bouwen. Het zijn in 1/72wel flinke jongens. Zeker op dit moment kan ik ze (nog) niet kwijt. Het je wel plaats dan zullen deze twee modellen met deze decalset zeker stralen in de vitrinekast. Over de kwaliteit geen zorgen, dat is in goede handen bij Dutch Decal. 

Reviewer :  Fred Bachofner

 

  • DD-constellation-decal0001a
  • DD-constellation0001a
  • DD-constellation0002a

 ----------

dit artikel werd gepubliceerd december 2023 door M. de Vreeze, IPMS NL webmaster