Klu F-16 demo kit met "Leeuw"

Schaal: een set op 1/72 of 1/48

syhart-f16

Deze Franse fabrikant van decals verrast de bouwer van Nederlandse vliegtuigen, en F-16's in het bijzonder, regelmatig met verrassende uitgaven.

Deze decal set heeft een KLu F-16 demo-uitvoering gekozen als onderwerp. Voor de liefhebbers: ook de vorige demonstratie F-16 heeft men in het assortiment.

De instructies zijn in het Frans en Engels en zijn vrij duidelijk. De schilderinstructies zijn in FS-nummers en waar mogelijk eventueel ook in Humbrol, Revell, Tamiya, Gunze en Testor aangegeven. Het oranje van de kist schijnt metallic oranje te zijn, Syhart heeft hiervoor een speciale verf uitgebracht, SH5001 .

Verder wordt als optie het model eerst in metallic zilver te spuiten en vervolgens met doorschijnend oranje te overnevelen. Persoonlijk heb ik mijn twijfels over de juistheid van het metallic zijn van de oranje kleur. Ik heb de kist afgelopen zomer in werkelijkheid gezien en niets van metallic oranje op de kist kunnen zien.

De decals zelf zijn geheel compleet en ogen erg goed, al is het exemplaar, dat ik in bezit heb, met name bij de leeuw, wat vlekkerig. Ook de bijgeleverde stencilling past goed bij de werkelijke kist. Hoe ze zich laten aanbrengen en reageren op bijvoorbeeld hulpmiddelen als Superscale Decal Sol heb ik niet uitgeprobeerd.

Reviewer: Wilko Jonker

2012-2

syhart-f16-2

syhart-f16-3

   Foto's via W.Jonker