Doosvoorkant

Transparante Thunderbird 2

Merk:     AIP   (Adventures in Plastic)
Kit:        AIP10010
Prijs:     â‚¬ 66,95
Schaal: 1/350

 

Thunderbirds (en niet The Thunderbirds) is een Britse sciencefiction-super marionation serie, gemaakt in de jaren zestig door het echtpaar Gerry Anderson en Sylvia Anderson. De titelmelodie is van componist Barry Gray. De serie is sinds 1965 wereldwijd meerdere malen uitgezonden.

De serie draait om de organisatie "International Rescue", een organisatie die als doel heeft rampen te bestrijden met geavanceerde machines en apparatuur. De serie bestaat uit 32 afleveringen van ongeveer 50 minuten en twee films: Thunderbirds Are Go en Thunderbird 6. In 2015 zijn drie nieuwe afleveringen gemaakt volgens dezelfde methode als de originele serie, wat het totaal op 35 brengt. Daarnaast is in 2004 een live-action film gemaakt die niet heel goed is ontvangen en in 2015 is de serie Thunderbirds are Go gemaakt door een Brits/Nieuw Zeelandse groep met modellen en CGI. Deze serie bestaat uit drie seizoenen.

Bachmann Europa heeft de gehele Thunderbirds serie modellen van Aoshima opnieuw in Europa uitgebracht onder de naam AIP (Adventures In plastic). Dus niet alleen deze Thunderbird 2 maar ook alle andere voertuigen worden weer uitgebracht.

Niet alleen de TB 2 zit in de kit maar ook nog een extra pod en een aantal reddingvoertuigen waaronder de Mol, verbindingstruck en de vier liftwagens.

Deze kit is de speciale transparante versie van de TB 2 zodat je alle details kunt laten zien die in de kit aanwezig zijn. Het plastic is goed doorzichtig en keihard wat we wel gewend zijn van de Japanse bouwdozen. Niet alle onderdelen zijn doorzichtig. De kleuraanduidingen zijn die van Humbrol dus indien gewenst makkelijk te vertalen naar acryl met een vergelijkingstabel.

Het verlijmen van de transparante delen vergt wel veel aandacht om geen vlekken te krijgen maar voor de rest zal dit model goed te bouwen zijn (ik heb al een groene Aoshima TB 2 gebouwd).

Kortom voor de oudere onder ons een feest van herkenning.

Met dank aan de familie voor het verjaardagsgeld,

Reviewer:  Henk Hirs

 

  • Decals
  • Doosvoorkant
  • Transparante_delen
  • Voertuigen_sprues
  • bouwbeschrijving_1
  • bouwbeschrijving_2
  • onderdelen_1
 

 

dit artikel werd gepubliceerd 11 juni 2021