thunderbird2 imai

Thunderbird 2  (TB-2)

MERK: Imai.

SCHAAL: 1/422.

Kitnummer: B-362-700

Prijs: Hfl. 29,95 (in 1991)

Soort: Spuitgiet.

Voor: beginners.

Uitgave model: voorjaar 1991.

Versies: 1.

Aantal onderdelen: 27.

Extra's: ja. zie de tekst.

Gelijkenis t.o.v. het originel: goed ;-))

Schaalnauwkeurigheid: met de beschikbare gegevens goed.

De eerste indruk van het Imai model geeft duidelijk het speelgoedachtige weer van deze serie, maar als men verder gaat dan is er met weinig werk een mooi model van te maken!

De tekening is duidelijk, alleen mis ik enig kleurgegevens en is de gehele tekst in het Japans, er zit ook een Engelse vertaling bij maar deze verteld ook niks over enig kleurendetail, wat voor mij geen probleem was daar ik nog over andere gegevens beschikte. De passing van de onderdelen is prima en het was een kort klusje om het geheel in elkaar te zetten, ik het ongeveer 2 uur zitten bouwen en ben ongeveer 3 uur bezig geweest met de afwerking wat toch vlot is, het schilderen en de afwerking vergt toch wel een en ander.

De Thunderbird 2 had een keuze uit de verschillende containers voor de diverse missies, zoals wel bekend zal zijn bij de oudere snotneuzen onder ons. De TB2 in de doos is uigerust, met een container welk 3 hefvoertuigen bevat die voor een of ander doel zijn te gebruiken, de container op zich is uitgerust met nogal fors uitgevallen wielen welke ook de laadvloer omhoog brengen, deze wielen heb ik bij mijn model eraf gelaten en de gaten dicht gemaakt, echter heb ik de laadvloer ongewijzigd gelaten. Voor dit model zijn nogeens 5 aparte containers te koop, welke elk een aparte inhoud hebben, prijs voor deze aparte containers is Hfl. 22,50 (destijds in 1991).

Conclusie: alles bij elkaar genomen is dit een goed model van de Thunderbird 2 en is het zeker een model wat uitnodigd om extra details aan te brengen, en ook ideaal is voor de beginner.

REVIEWER:   Bart Wenstedt  

Gepubliceerd PIM 1991-5