IMG 4745

Model:  vliegtuig ladders / aircraft ladders  e.d. 
Merk:   LP Models
Schaal: 1/72 en 1/48
Onderdelen:  (3D prints) 
Prijs: varieert tussen 7 - 12  euro

 

Eerste indruk

In diverse publicaties zowel tijdschriften alsook op het internet kwam ik foto’s tegen van toestellen in diorama-settings met mooie ladders en trappen terwijl ik zeker wist dat die niet door de fabrikant werden meegeleverd. Wat speurwerk leverde al gauw een Tsjechisch modelbouwbedrijfje van Leoš Penčák, genaamd LP Models dat zich specialiseert in vliegtuigladders en -trappen in 3D print.

Op dit moment bestaat zijn aanbod nog uit 1/72 en 1/48 modellen van ladders en trappen met een uitstapje naar wielblokken. Aan 1/32 versies wordt op dit moment hard gewerkt. Zelf kan ik niet wachten op de 1/32 F-104 ladders. Ik heb nog 3 Starfighters liggen om te bouwen. Inmiddels zijn er al een groot aantal types beschikbaar, check zijn website of uw type er al is. Website:  http://lpmodels.eu/index.php

Ik kan niet anders zeggen dat de exemplaren die ik heb gezien van uiterst hoge kwaliteit zijn. Ook bij 3D printwerk kunnen er onvolkomenheden ontstaan. Ik heb er geen enkele kunnen vinden. De ladders zijn flinterdun maar op schaal en waar mogelijk met details. Ik heb zeker al wat 3D printwerk voorbij zien komen zeker met verschillen in kwaliteit, dit is echter van hoge kwaliteit.
Ongetwijfeld geprint met de nieuwe resin printers in de Anycubic range maar op de vraag welke printer er is gebruikt wilde Leoš niet antwoorden. Maar het gaat om het resultaat.

Conclusie
Ik ben echt onder de indruk van de producten van LP Models. Ze zijn van hoge kwaliteit 3D printwerk, zelfs in 1/72. Ze maken een diorama zeker af en misstaan zelfs niet als diorama alleen. Het toestel is al vertrokken de ladder, een brandblusser een wat ground equipment, wat vervuild tarmac en de ladder is het middelpunt.
Een echte aanrader om aan te schaffen tegen een redelijke prijs.

Met dank aan LP Models voor het beschikbaar stellen van de recensie-exemplaren.

Reviewer:  Fred Bachofner

  • IMG_4745
  • IMG_4746
  • IMG_4748

 

dit artikel werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 23 september 2021