lvm-mercury-atlaslvm-mercury-atlas-a

LVM-Studios 1/110 Mercury-Atlas update set ( voor Revell model)

Doosnummer LC14 LUT

• Foto-ets

• 200+ onderdelen

• € 138,-

Sinds 2011 heeft IPMS Nederland- lid Leon van Munster een bedrijf waar foto-ets aftermarket sets voor allerlei ruimtevaart modelbouwonderwerpen worden uitgebracht. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Revell 1/24 Gemini, de 1/144 Space Shuttle met lanceerplatform en nu ook voor de Revell 1/110 "Everything is GO"Mercury-Atlas model met lanceerplatform.

In deze foto-ets set voor de Mercury-Atlas, met aanduiding LC14 LUT, zit materiaal om de opvallende rode lanceertoren te bouwen, met een liftkooi en de arm naar de capsule; daarnaast is er nog materiaal om de Atlasraket zelf te verbeteren, zoals de toren van de ontsnappingsraket en delen bij de motoren.

De gehele set kost € 138; op zich zeker geen klein bedrag, maar voor liefhebbers van historische ruimtevluchten is het eindresultaat wel een uniek en kleurrijk diorama dat in het oog springt. Op de gebouwde foto's ziet het er bijzonder fraai uit en de set maakt van de relatief simpele kit op leeftijd een fraai geheel. Zeker de toren trekt door de strakke foto-ets en de rode kleur sterk de aandacht en completeert het diorama van de laatste voorbereidingen op de lancering van de eerste Amerikaanse bemande ruimtevlucht. De Mercury-Atlaskit is overigens op zich al lang niet meer nieuw te koop, al brengt Revell regelmatig oude kits uit - wellicht komt deze ook weer een keer aan de beurt. Op de tweedehands markt is er wellicht wel aan te komen, en sommige lezers hebben dit model ongetwijfeld nog, gebouwd of ongebouwd.

Meer informatie over de fotoets set is te vinden op de website www.lvm-studios.com.

Reviewer: Richard Kist

 

gepubliceerd in MIP 2012-4