aces2 reheat 32

ACES II ejectionseat.

REHEAT MODELS
NUMMER: RHA 01
SCHAAL:   1/32
Prijs: Fl 23,95  (in 1989)

Aantal onderdelen: 1 giethars mainframe, 4 wit metalen, 1 frame met 10 ge-etste deeltjes, een stuk zilverkleurig metaaldraad van 17cm lang en een diameter van 0,35mm en een lapje Cut n'peel belt webbing.

Opties: 2, de stoel zoals gegoten is kant en klaar voor de F-16, de F-15/A-10 na een kleine conversie (2 witmetalen bijgeleverd) is de ander.

De handleiding voldoet - het is een simpel model - . De gedrukte instructies neemt je stap voor stap mee naar het eind resultaat. Op de achterkant staan 2 tekeningen die laten zien waar de pitot sensors (van wit metaal) gelijmd worden. Het metal- en draadje buigen, passen en opzij leggen, dat wordt pas na het verven bevestigd. De verfinstructies zijn wat summier maar met de MiP 1#1903 levert dat geen moeilijkheden op. Eerst gronden met bv. een spuitbus autoprimer, wel dun opbrengen, goed laten uitharden. Dan de kleurenlijst uit de MiP volgen, laten drogen en afwerken, Voor het diepere relief gebruik je een zgn. wash. Dat is een sterk verdunde donkere verf (inkt is ook te gebruiken) , dat breng je in het laag relief, even wachten en met een doekje het overtollige weg vegen, weer laten drogen.

Dan volgt de drybrush behandeling en dat gaat als volgt; met een penseel van zeer goede kwaliteit tip je wat verf aan op een absorberend papier strijk je de verf uit zodat er heel weinig verf aan je penseel zit. Je penseel breng je dan met een licht beweging over de wat uitstekende randen enzovoort, deze verf is natuurlijk lichter van kleur dan de basiskleur. Heb je deze methodes nog niet toegepast, dan kan ik je aanraden om eerst een paar proefstukjes onderhanden te nemen en je weet oefening baart kunst.

Is dit allemaal gelukt op het stoeltje, dan met een blanke lak de boel verzegelen. De diverse bedrading aanbrengen, de veiligheidsriemen - ik gebruik voor de gespen natuurlijk de Jet Aircraft Seat Belt Buckles van Waldron Model Products: er beter uitziend zijn er niet - op maat maken en bevestigen, even controleren of alles klopt en goed eruit ziet en je kan de stoel laten zakken in je F-1B, F-15, A-10.

Deze ACES II is de beste stoel op 1/32 die tot nu toe op de markt is gebracht. De metalen stoel van Plastik Modellbau Studio zinkt in het niet en hoe minder er over de metalen stoel uit Hasegawa's High Grade F-16 doos gezegd wordt, hoe beter. Kortom het Reheat stoeltje is van grote klasse!!

REVIEWER:  ROB DE BRUIN

GEPUBLICEERD IN PIM 1989