Revell Junior kit Super Wings serie: Donnie

Doosnr:   00871
Schaal:    1/20 (ongeveer)
Geschikt voor:   4 jaar en ouder
Onderdelen:  71
Prijs:   rond de 30 Euro
 

Revell heeft van de tekenfilmserie Super Wings inmiddels twee kits uitgebracht. Hier volgt de recensie van de kit van "Donnie".

Izabella van 11 heeft laatst voor de IPMS deze doos in elkaar gezet en samen met haar heb ik hieronder een en ander opgeschreven over hoe dat is gegaan.

Donnie is een 2-motorig watervliegtuig dat met een paar bewegingen ook nog eens ‘transformeert’ tot een robot. Het is echt opgezet als speelgoed, dus na het in elkaar zetten is alles stevig genoeg om ermee te spelen zonder dat er delen kapotbreken.

De kit bestaat uit 71 onderdelen en is voorzien van een mooie handleiding in kleur. Een plastic schroevendraaier is bijgeleverd om benen en armen met plastic schroeven aan de romp te monteren. Voor sommige klikverbindingen heb je wel wat kracht nodig, hier gaan kinderen van 5 jaar toch even de hulp van ouders of grootouders nodig hebben.

Donnie Robot

Op het eind zijn armen en benen beweegbaar en kunnen de wielen van het landingsgestel in- en uitgeklapt worden. Jammer genoeg blijven de stickers niet zo goed plakken.

Conclusie: Het zal duidelijk zijn dat Revell met deze nieuwe serie Junior kits probeert om ook jongere kinderen aan het modelbouwen te krijgen en daar zijn ze wat ons betreft goed mee bezig. De ‘snap tite’ kit serie is voor kinderen die weer wat ouder zijn de logische volgende stap voordat het echte plakwerk hopelijk begint.

Heel leuke kit voor een middag bouwplezier en hopelijk dus een aanleiding voor kinderen om de hobby op te pakken!

Izabella en Hugo Petiers.

Donnie vliegtuig

 

deze recensie werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 29 december 2019