revell starwars 0

merk:      Revell    
schaal:   1/88
doosnr.:  05678
aantal onderdelen:   33
prijs:  ca. 50 euro

 

Eerste indruk

Eerst even kort waar we naar kijken. De Slave I is het ruimteschip van de premiejager Bobba Fett in de Star Wars films. Zoals vaker bij sci-fi modellen gebeurd is hij in een onregelmatige schaal, namelijk 1:88. Ik vind dat zelf altijd jammer vooral omdat Revell voor andere Star Wars modellen ook weer andere schalen hanteert.

 

Het model is oorspronkelijk als voorbeschilderde “easy kit” uitgebracht. Deze heruitgave is onbeschilderd wat veel mogelijkheid geeft om zelf aan de slag te gaan. Het is een vrij groot model, bijna 25 cm, maar met een zeer beperkt aantal onderdelen. Omdat het model oorspronkelijk bedacht is om zonder lijm te bouwen moet je voorzichtig zijn met het passen van de onderdelen. Voor je weet zit het muurvast. De details zijn behoorlijk goed uitgevoerd en zullen met beschildering en verwering goed tot hun recht kunnen komen.

De piloot, Bobba Fett, ziet er goed uit maar is gek genoeg in vinyl uitgevoerd. Ook is hij net zo groot als een 1/72 piloot.
Omdat dit een speciaal 40 jarig jubileum editie is heeft deze uitgave een aantal extra’s. Er worden zes potjes verf, lijm en een kwastje meegeven. Als bonus zit er ook nog een Star Wars poster bij voor de echte liefhebbers.
Mijn eerste indruk is dat dit model het voor de modelbouwer het vooral moet hebben van de mogelijkheid tot het maken van de verweerde beschildering waar Star Wars zo bekend mee is geworden. Het bouwen zelf zou met 33 onderdelen snel gedaan moeten zijn. Voor de Star Wars liefhebber of een impulskoper zit alles er in om het model te bouwen en te schilderen. Dat lijkt wel de markt te zijn die Revell met dit model wil aanboren.

Reviewer:  Remco Grob

 

  • revell-starwars-0
  • revell-starwars-1
  • revell-starwars-3

dit artikel werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 31 mei 2021