rev-jetgla 
MODEL: Space Jet Glador
MERK: Revell nr. 04852

SCHAAL: 1/144 (volgens Revell web-site)

PRIJS: f 24,95
Algemeen: de Space Jet Glador is een model uit de Serie Perry Rhodan. Dit is een SF-serie die in boekvorm al loopt sinds 1961! Het is daarmee de langstlopende SF-serie die er bestaat. In de lange tijd die deze serie al loopt is er een heel scale aan werelden, volkeren en ruimteschepen bedacht. Drie van deze schepen zijn nu door Revell uitgebracht. Behalve de hier besproken Space Jet Glador zijn dit het Spaceship Sol (zie PIM 1999-6) en de Marco Polo. De Space Jet Glador ziet er in grote lijnen uit als een vliegende schotel met extra aan- en opbouw aan de voor- en bovenkant. 

Bouwbeschrijving: beslaat twee vellen A-3 formaat met een aantal duidelijke exploded views.
Model: bestaat uit 24 onderdelen die zodanig groot zijn dat ook de jonge of beginnende modelbouwer hier uitstekend mee uit de voeten kan. De onderdelen zijn vrij van flash en zijn eenvoudig los te maken van het gietraam. De passing is goed zodat wie snel resultaat wil zien na circa een uurtje het model in eenvoudige vorm klaar kan hebben. Er is voor een netter uiterlijk hier en daar wat putty en schuurwerk nodig.

Beschildering en decals: hier kan je je echt uitleven op dit model. De mooie box-art geeft al een goede impressie van hoe het geschilderd kan worden. Een vel met 25 decals is aanwezig. Het kan echter geen kwaad om ook een kijkje te nemen op de verschillende aan Perry Rhodan gewijde web-sites. Hier zijn meer suggesties te zien voor een fraaie beschildering van dit model. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor extra weathering van ruimtestof of hittesporen van het binnenvliegen van een dampkring. 

CONCLUSIE: Voor zo'n f25,- heb je een model dat met z'n doorsnede van circa 20 cm stevig oogt, eenvoudig te bouwen is en qua beschildering een hele uitdaging kan zijn. Eindelijk weer eens een SF-model dat niet op Star Trek of Star Wars gebaseerd is. Aardig is de bijgeleverde informatie over de Perry Rhodan serie.
Wie meer wil weten: In Perry Rhodan deeltje 1871 komt de Glador voor;

Met dank aan Revell voor het beschikbaar stellen van het model,

Reviewer: A.R... via webredactie

2000-2