doos meng 

  Internationaal Ruimtestation en Navigatiestation    

Model:  International Space Station / Navigational Platform  "Wandering Earth"
Merk:    Meng
Kit:       MMS-002
Prijs:    variërend tussen de 89 en 110 Euro
Schaal:   1/3000

Deze science fiction kit is van het ruimte-/navigatiestation uit de Chinese film "The Wandering Earth". Deze film is te zien op Netflix. Mijn advies is dan de taal niet op Chinees te laten staan maar Engels in te stellen anders is hij ondanks de ondertiteling niet goed te volgen.

De film kwam uit in 2019 en is gebaseerd op het boek van Liu Cixin. Het verhaal speelt zich af in de tijd dat de zon begint te doven en daardoor veel planeten zal vernietigen. Om de vernietiging van de aarde te voorkomen bouwt de wereldbevolking bouwt daarom grote motoren op het aardoppervlak om de aarde uit zijn baan te brengen en zo naar het dichtstbijzijnde sterrenstelsel te brengen. Om de navigatie beter te doen wordt een ruimte-/navigatiestation gebouwd dat voor de aarde uit zal gaan om de weg te banen.

De onderdelen zitten in een stevige doos vol lichtgrijs plastic met mooi scherp geperste onderdelen. Ook zijn er twee metalen onderdelen om het geheel sterkte te geven en een mooie mat doorzichtige onderdelen voor de standaard. De detaillering is erg mooi met veel kleine onderdelen

Tot zover het goede nieuws. De beschrijving is op zich duidelijk echter geheel in het Chinees. Nu heeft Meng wel een verklarende woordenlijst bijgevoegd waar het Chinees wordt vertaald in het Engels, Japans en Russisch maar dat zijn dan de basis termen zoals bijvoorbeeld Ruimtestation werkgebied A. Ik heb gezocht in de bouwtekening maar ik kwam deze Chinese karakters niet tegen. Maar met wat geduld en gepuzzel is er wel uit te komen.

Ook de verf instructies zijn erg summier, hier en daar wordt aangegeven dat iets zilver moet worden geschilderd maar daar blijft het dan wel bij. Het bestuderen van screenshots is dan wel een must.

Als het model af is dan is het geheel 43 cm lang en heeft een diameter van ruim 26 cm.

Meng heeft meer kits uitgebracht met voertuigen uit deze film.

 Dank aan Glow2B en IPMS Nederland voor het beschikbaar stellen voor deze recensiedoos.

Reviewer:  Henk Hirs

 

  • Onderdelen_1
  • Onderdelen_2
  • Onderdelen_3
  • bouwbeschrijving
  • doos-meng
 

 

dit artikel werd gepubliceerd 11 juni 2021