doos met bodydelen

Model:      Ford Mustang GT   2010
Merk:        Revell
Schaal :    1:25
Onderdelen:  circa 115
Prijs ongeveer € 28,00

 

Een eerste indruk....

1 Ford Mustang, 2 Ford Mustangen, dat is waar jongens naar verlangen. Ik had al zo’n Muscle Mustang Boss uit 1970 in mijn voorraad, nu is daar de nieuwste doos van Revell, de Ford Mustang GT uit 2010 bij gekomen. Er zijn overeenkomsten, beiden schaal 1:25, beiden geel en beiden de fastback carrosserie. Ondanks de 40 jaren verschil zijn er veel overeenkomsten, retro-elementen heet dat tegenwoordig. Gelukkig stralen de nieuwe Mustangs weer hun ‘eyecatching power’ uit, heel anders dan de wangedrochten die tussen de half zeventiger jaren en het millennium op straat verschenen.

De doos is weer het wel bekende, maar o zo onhandige, doorschuiftype, maar de informatie op de doos is goed. Op de voorzijde een artist impression en op de achterzijde diverse foto’s die een indruk geven hoe je model er uit kan zien als hij klaar is. In de doos de mooie duidelijk gekleurde bouwhandleiding, een vel decals waaruit blijkt dat je drie standaardkleuruitvoeringen kunt maken en een hele trits kentekenplaten van diverse nationaliteiten.
De raampjes met onderdelen zijn er een heleboel: 5 met beige/grijze onderdelen, 1 glaswerk, chroom, beide laatsten in een apart zakje, 4 rubber banden en natuurlijk de gele carrosserie en bijhorende onderdelen.

Zo op het eerste oog ziet alles er heel goed uit, een heel klein beetje flash bij de motoronderdelen, een gietdeukje bij het pedalensetje. Maar goed dat verf je zwart, stopt het onder het dashboard en niemand die het nog ziet. De banden zien er weer wat smalletjes uit, maar dat kan er aan liggen dat het hier slechts de 6 in plaats van de 8 cilinder uitvoering is. Een paar onderdelen ‘gedryfit’ en daarbij lijkt de passing ook dik in orde. Het glaswerk dient al een pluim op voorhand te krijgen, mooi strak, helder en amper zonder vertekening.

Het meest opvallend bij het uitpakken was dat het model, zowel in als zonder zakje, bijzonder vettig was. Ik was nog niet halfweg met uitpakken of ik kon mijn handen al gaan wassen. Dat had natuurlijk ook zijn effect met het ontvetten, een halve dag in de ‘Darty” liggen weken, dat alles afgespoeld, drooggeföhnt, en toen nog een halve dag in een emmer met water met veel afwasmiddel laten liggen. Daarna weer afspoelen en föhnen en eindelijk kunnen we aan de slag, waarvan het verslag later volgt in ons mooie IPMS blad "Modelbouw in Plastic".

Reviewer:  Geert Heijl

  • 1970-op-2010
  • chroomwerk
  • doos-met-bodydelen
  • gedetailleerde-motor
  • helder-glaswerk
  • interieur
  • licht-geel-2010-donker-geel-1970
  • scherp-gelijnde-body
  • smalle-bandjes
  • tekening-en-decals

Kijk ook eens bij de recensie van de oude Monogram Ford Mustang...

dit artikel werd gepubliceerd 23 september 2018