mclaren765 1

MODEL:   McLaren 765 LT   
MERK:      Airfix
SCHAAL:  1/43
AANTAL ONDERDELEN:  35 met startersetje
PRIJS:  ca.  18 euro
 
"eerste indruk"
 

Op het moment dat ik dit schrijf en het doosje voor mij ligt is dit model in Nederland nog niet te koop, dus hier is toch wel sprake van een zekere primeur.
Eerder was ik al lovend over deze 1/43 modellenserie van Airfix, aansprekende modellen, scherp gedetailleerd en goed passend. Deze McLaren wijkt daar zo te zien ook niet vanaf.

Even over de auto zelf: het is zeker wel een supersportwagen te noemen, topsnelheid van 330 km/u, een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 2.8 seconden. Dit is allemaal mogelijk door een zeer geavanceerde gewindtunnelde carrosserie, en een motor van 765 pk. Super is ook de prijs te noemen. Basisversie kost € 412.000,= en met een paar kleine extra’s kan er zonder problemen ruim € 100.000,= bijkomen, bijvoorbeeld alcantara interieur € 3.190,=, stoelen met lederen bekleding € 8.280,=, speciale exterieur kleur € 9.920,=, allerlei carbon fiber onderdelen € 62.000,=, dit zijn slechts 4 mogelijkheden van de 3 pagina’s lange optielijst.

Dan het model op schaal 1/43: Airfix noemt de inhoud van de doos een starterset, dus zitten er ook een tubetje lijm, kwastje en 4 potjes verf bij, samen met een hele duidelijke bouwhandleiding. Verder bestaat de inhoud uit 2 feloranje raampjes, een losse carrosserie, een grote ruit en een klein velletje met hele kleine decaltjes. Zoals gezegd, mooie scherpe detaillering. De ingewikkelde carrosserielijnen, die veroorzaakt worden door de windtunnel omdat de lucht zo optimaal mogelijk langs de carrosserie geleid moet worden, zitten er fantastisch op. Net als de racestoelen met hun opgelegde kussentjes, de velgen met hun minieme boutjes, de remschijven met gedetailleerde remklauwen en ventilatiegaten. Niet te vergeten de mooi gebogen dunne en strakke raampartij. En toch mis ik iets. De huidige auto’s hebben allemaal LED-verlichting, de achterlichten zijn slechts een dun streepje, dat is met secuur verven goed te doen en dan mis je een glaasje niet, maar de koplampen ... voor de dagrijverlichting is het ook een dun streepje, dus dat kan net als aan de achterkant geverfd worden, maar de hoofd verlichting is nog een echte koplamp, dat had best en glaasje mogen zijn. Dan is het modelletje nog net wat ‘echter’ dan het nu is.

Maar zie het in het juiste perspectief, als dit het enige minpuntje is, ik kan bijna niet wachten om er aan te beginnen.

Reviewer:   Geert Heijl

 

  • mclaren765-1
  • mclaren765-2
  • mclaren765-3
  • mclaren765-4
  • mclaren765-5
  • mclaren765-6

Deze eerste indruk werd gepubliceerd op de IPMS.NL website 24 juli 2023