revell-bmw-m3-box

Model : BMW M3  DTM 2012 "Bruno Spengler"
Merk : Revell, kitnr  07178
Schaal : 1/24 

Prijs:  circa EUR 25,-

Dit is 1 van de 2 BMW M3 modellen die REVELL heeft uitgebracht in 2013?
Dit model wordt geleverd in de welbekende envelopdoos van REVELL ( waarom ze dit blijven doen is mij een raadsel). Als de doos opengemaakt wordt vind men 4 grijze sprues 1 sprue met transparante delen 1 sprue met chroomdelen massief rubberen banden en de body in zwart plastic uit 2 delen.

De welbekende REVELL bouwbeschrijving telt 58 bouwtekeningen en 1 decal tekening, allemaal zijn ze duidelijk uitgevoerd en zouden geen problemen moeten geven.

De bouw gaat erg makkelijk en de diverse onderdelen vallen fantastisch in elkaar, wel moet je er rekening mee houden dat de body uit veel onderdelen bestaat die ook nog eens bijna allemaal voorzien moeten worden van reclame decals dus eigenlijk begint de bouw met het verfen/ spuiten van de diverse body-onderdelen lakken en decallen.

Volgens Revell moet de body zijde-glans zwart maar na het bestuderen van you-tube filmpjes kwam ik tot de conclusie dat de auto mat-zwart moet en de sponsoring zijde-glans maar dat ging me net te ver dus ik heb de auto mat-zwart gespoten. De diverse vleugeltjes her en der op de auto lijken erg lastig maar passen perfect en zijn ook mooi dun. Eigenlijk heb ik maar 2 min puntjes tijdens de bouw ondervonden te weten de passing van de uitlaten door de body en het derde remlicht wat in het echt niet te zien zou zijn omdat het te laag achter het raam zit. Verder vond sommige chroomdelen niet erg overtuigend mooi de koplampen zijn zwart met opschijnende bijna ronde ringen. de achterlichten horen rood, en wat ik zelf erg jammer vond zijn de velgen die horen niet chroom maar gun-metal achtig.

De transparante onderdelen zijn uitgevoerd met hele subtiele lijntjes om het afplakken te vereenvoudigen maar dat was voor mij echt het minste aan de kit het raamwerk REVELL of een aftermarket- leverancier zou daar wel masks voor mogen maken.

Conclusie; Hoewel ik helemaal niet zo'n fan ben van Duitse auto's vind ik dit model wel heel erg mooi en ben dan ook van plan om nog een aantal van deze monsters aan te schaffen. modeltechnisch heeft REVELL hier in mijn ogen een geweldig model neer gezet wat zich kan meten met TAMIYA en wat prijs/kwaliteit verhouding zelfs beter is.

Ik heb er veel plezier aan beleefd om te bouwen.
Mijn dank gaat uit naar REVELL voor het beschikbaar stellen van het model.

REVIEWER: David Ketting

 

LINK naar Revell instructies

  • 033
  • 034
  • 035
  • 036
  • 037
  • 038
  • 039
  • revell-bmw-m3-box