bmw z1 revell

BMW Z1

MERK: Revell

SCHAAL: 1/24

Prijs: Hfl. 29,95 (in 1991)

Voor: Beginners en gevorderden.

Soort: Spuitgiet.

Kitnummer: 07175.

Schaalnauwkeurigheid: goed.

Aantal onderdelen: 86, die netjes gegoten zijn, en een zeer duidelijke bouwtekening.

Net als de originele BMW Z1 heeft de bouwdoos ook verzinkbare deuren en een opklapbare motorkap en kofferdeksel. Ook zijn de voorwielen bestuurbaar uitgevoerd.

Fout in de tekening: De nummers van de remtrommels zijn verwisselt in de tokening. Nummer 31 en 41 omdraaien en nummer 34 en 44 ook. De motor is niet volledig aanwezig, doch alls belangrijke delen, die te zien horen te zijn bij een geopende motorkap zijn aanwezig. In tegenstelling tot de bouwtekening kan de carrosserie in het begin al worden samengebouwd, waarbij meteen enige deukjes in de carrosserie kunnen worden weg geplamuurd, waarna de gehele carrosserie kan worden geschilderd of gespoten.

In nummer 77 zit een fout nl.; de zonnekleppen tussen de overrolbeugel en het voorruitframe zijn verkeerd en moeten vervangen worden door goede uit de scrapbox of zelf maken van plastic plaat (indien U deze kleppen zelf maakt kunt U ze beweegbaar maken, door de kleppen uit twee plaatjes te maken en aan de scharnierkant een dun ijzerdraadje te monteren, wat U daarna vastzet aan het frame met secondenlijm).

Het interieur kan volgens de tekening gebouwd worden en als extra worden voorzien van veiligheidsgordels. De velgen zijn bij de echte BMW Z1 aluminium kleurig, wat Revell helaas niet heeft gedaan. De motorkap moest bij mijn model wat worden bijgewerkt, om goed te kunnen sluiten. De deuren moeten wat worden afgevijld of geschuurd, omdat die bijzonder zwaar op en neer gingen. Als u de sleuven in de carrosserie niet open snijdt, maar de lippen aan de kap afsnijdt, kunt u het modelzowel met als zonder kap exposeren.

Mijn bijzondere dank aan de firma Revell en de Nederlandse vereniging voor modelbouw, die aan mij het recencie exemplaar beschikbaar hebben gesteld.

Ik wens U veel bouwplezier aan deze bouwdoos.

REVIEWER: J.P.Beelen

Gepubliceerd PIM 1991-2