rev-ducati

Ducati Superbike 996

MERK: Revell, nr 07919
SCHAAL: 1/9

GESCHIKT VOOR: Geschikt vanaf 10 jaar.


ALGEMEEN: Model van de motor uit het jaar 1999. Dat deze kit geschikt is vanaf 10 jaar mag duidelijk zijn, gezien een aantal onderdelen die in één geheel gegoten zijn. Dit is waarschijnlijk gedaan om de moeilijkheidsgraad te verlagen. Dit maakt gelukkig het model voor de motorlief-hebbers en modelbouwers niet minder interessant.
HET MODEL: In 1998 heb ik ook een review gemaakt van de Ducati 996 uit '97 en eigenlijk is dit een identiek model als de 996 van '99, afgezien van de decals van sponsors en de al eerder genoemde vereenvoudigingen van sommige onderdelen.
De passing van de onderdelen is goed. Op een paar plaatsen was wel wat putty nodig maar dat was minimaal. De kleuren zijn weer in de bekende vlaggetjes aangegeven en zijn duidelijk.
DECALS: zijn echt super en gaan er zonder probleem op.
OPMERKINGEN: Onderdelen als achterbrug, tandwiel, ketting en kettingkast, zijn aan één stuk meegegoten aan het motorblok. Verder zitten een der uitlaatbochten alsook de carburateurs als één stuk aan het motorblok vast.
Bij het model uit 1998 waren er toch wat leukere dingen, zoals de achter- en voorvering die ook echt werkten. Bij dit model is de achtervering ook meegegoten aan het motorblok. De voorvork bestaat eveneens uit een stuk en veert niet, terwijl Revell op de doos weergeeft dat het om echt werkende onderdelen gaat. Daarnaast ontbrak een aanpasstukje voor de remlei-dingen, een soort T-stukje waar de leidingen bij elkaar komen van de remklauwen naar de remhandle.
Een andere opmerking heeft betrekking op het ontbreken op de tekening waar alle kabeltjes heen moeten, dit zou de bouwbeschrijving wel compleet maken.
CONCLUSIE: Naar mijn mening is dit een leuk model dat aardig gedetailleerd is met mooie super decals. Het geheel wordt wat aardiger als er onderdelen kunnen draaien en bewegen.
Met dank aan de firma Revell voor het beschikbaar stellen van het model,

Reviewer: Henry Burggraaff

2001-1