revell benetton ford 1

Merk:               Revell
Onderwerp:    Benetton Ford B194
Schaal:            1/24
Doos no.:         05689
Aantal onderdelen: 77
Prijs circa EUR  49,-  

 

Eerste indruk.

 
Het Benetton Ford B194 model dat Revell uitbrengt is de formule 1 racewagen van het 1994 seizoen. Het betreft hier niet een volledig nieuw model, maar een heruitgave (oorspronkelijk 1995). Bij het volledige bouwverslag wat ik ga maken, zal ik wat uitvoeriger ingaan op de geschiedenis van het origineel. Hier vast een beschrijving van de doos en inhoud.

revell benetton ford 3


De doos bevat drie felgroene gietramen met onderdelen. Als je ze goed bekijkt is er weinig flash te zien, echter helaas wel veel kleine en wat grotere krimpdeuken die straks aandacht vergen voor een strak resultaat. De onderdelen zijn wat grof qua detaillering en halen de kwaliteit van een vergelijkbaar Tamiya model uit die tijd niet echt. Ook zijn er gietnaden van de mallen zichtbaar. Verder vinden we vier van nogal grof materiaal gegoten rubber banden met gietrestant centraal en naad. Er zit geen merknaam op de banden, deze moet met decals gemaakt worden. Wat dan wel weer in positieve zin opvalt is een zeer duidelijke bouwbeschrijving, in kleur uitgevoerd, van 37 stappen. Ook goede zij- en bovenaanzichten zodat je weet waar de decals moeten komen.

revell benetton ford 4

Deze decals zijn van zeer mooie kwaliteit en zeer scherp qua uitvoering. Helaas ontbreken net als in de eerdere uitgave de decals met afbeeldingen van het sigarettenmerk Mild Seven, die echt op de wagens staan. Beetje vreemd dus.

Wat erg leuk is, is dat naast de wagen van Michael Schumacher in zijn vroege jaren, ook die van zijn teamgenoot, jawel, Jos Verstappen te maken is! Deze gaat het dus straks worden…

Deze uitgave is duidelijk wat hoger geprijsd dan de meeste 1/24 uitgaven van Revell. Als extra zit er een mooie poster van A2 formaat met kleurenafbeelding/tekening van de wagen en een setje met lijm penseel en verf cupjes bij. Je sponsort als je deze bouwdoos koopt €2,50 aan de Keep Fighting Foundation. Dit is een goed doel wat in naam van Schumacher geld inzamelt voor diverse projecten (voor meer info, kijk eens op de website).


Hoe/of dit alles tot een mooi resultaat te maken is kunnen jullie straks in mijn bouwverslag lezen, het lijkt mij een aardige uitdaging…

 

Reviewer:  JanJaap Visser

 

 revell benetton ford 2

 deze eerste indruk werd op de website gepubliceerd  4 september 2019