london taxi doos

Model:  Renault AG 1910 London taxi
Merk:  ICM 103 onderdelen
Schaal: 1/24
Prijs ca. € 30,=

Eerste indruk

Bij een Londense taxi krijg je in eerste instantie niet meteen een Franse Renault in gedachten, maar toch is dat hier het geval. ICM heeft in zowel 1/35 als 1/24 een Renault, de zogenaamde Marne taxi. Een bijna identieke is in die jaren ook in London gebruikt. Zat de wat fijngevoelige Franse chauffeur achter het stuur onder een luifel, de Londense chauffeur kon ongeremd één geheel zijn met de beroemde Londense regen en mist.

De doos is van het bekende ICM systeem: een blanco karton met deksel, met daarover heen een omhulsel met daarop een fraaie boxart van het model wat er in zit. In de doos treffen we een aantal lichtgrijze raampjes aan van een tikkeltje zacht plastic, dat zijn allemaal de onderdelen van de auto, 5 zwarte rubber banden en, hoe kan het anders, een transparant raampje voor de ruiten. 


Nadere bestudering door mijn varifocale bril leert dat er hele mooie en scherpe detaillering op zit, zoals de boutjes op de spatschermen, of de schroefjes in de scharnieren en bevestigingen van de chauffeursbank, een prachtig gedetailleerd motorblokje, zelfs de mooie handvat lus aan de binnenzijde van de deuren, enzovoort. Als ze bij ICM zoveel moeite doen voor de details is het jammer dat het verfadvies voor het interieur zwart is, terwijl dit soort auto’s prachtige stoelbekledingen hebben. En wat ik voor deze taxiuitvoering mis is de plaats voor de koffers naast de chauffeur, typisch Engels en dus onderscheidend van de Franse uitvoering. Ik zal tijdens de bouw eens kijken of ik daar wat aan kan doen.


Ik heb al eens eerder een model van deze fabrikant gebouwd en dat was een waar genoegen, dus de verwachtingen voor deze Renault zijn hooggespannen, houdt de MIP in de gaten.

Reviewer:  Geert Heijl

  • london-taxi-2
  • london-taxi-3
  • london-taxi-4
  • london-taxi-doos

deze eerste indruk werd gepubliceerd 5 februari 2020