tempo 1

MODEL:    Tempo E400 Hochlader Pritsche, 3 wieler
MERK:      Mini Art
SCHAAL:  1/35
AANTAL ONDERDELEN:  119
PRIJS:  ca.  40 euro
 
"eerste indruk"
 

MiniArt is een bouwdozenfabrikant uit het momenteel zwaar onder vuur liggende Oekraïne. Dit is mijn eerste kennismaking met dit merk, reden is dat MiniArt eigenlijk alleen maar militaire onderwerpen heeft terwijl ik een civiele voertuigenbouwer ben. Maar dit model biedt wel een mooie gelegenheid om iets van MiniArt te bouwen, dit model is namelijk een civiel voertuig.
De Duitse regering had in 1938 opdracht gegeven voor een ‘Einheits Dreirad Lieferwagen’. Een drietal fabrikanten bouwden die waarvan de fabriek Tempower Vidal & Sohn de enige was die tijdens de oorlog civiele uitvoeringen mocht blijven bouwen. Het laatste model rolde in 1948 uit de fabriek.

De doos bevat 9 raampjes met onderdelen, een daarvan is voor het transparante glaswerk en een met foto-ets onderdelen. Deze laatste zijn hele pietepeuterige onderdeeltjes, de scheepsbouwers onder ons zullen hun hand er niet voor omdraaien maar voor mij zal het “zweetdruppel veroorzakend’ zijn. Ook is een decalvelletje bijgevoegd waarmee het mogelijk is om 4 verschillende uitvoeringen te maken.

Deze driewieler is in zowel de open als dichte uitvoering op de markt. MiniArt heeft voor het basismodel een aantal raampjes en voor de open- of dichte uitvoering (zijn beide ook verschillende dozen) hoeven ze slechts een tweetal raampjes te wisselen. Een mooi systeem dat we ook zien bij de T-Ford serie van het eveneens Oekraïense ICM.

Het is lichtgrijs plastic, zonder enige vorm van flash of gietnaden, haarscherp gedetailleerd. Je kunt 4 versies maken, die keuze moet je eigenlijk al bij stap 1 van de mooie duidelijke bouwhandleiding doen omdat je ook aan de binnenzijde rekening moet houden met de exterieurkleur. In 30 stappen wordt je van stapel raampjes met onderdelen geleid naar een volledig opgebouwd model

Al met al ziet het er allemaal veelbelovend uit dus ga ik er mee aan de slag.

 

Reviewer:  Geert Heijl

 

 

  • tempo-_1
  • tempo-_2
  • tempo-_3
  • tempo-_4
  • tempo-_5
  • tempo-_6
  • tempo-_7
 

Deze eerste indruk werd gepubliceerd op deze IPMS website 8 november 2022