lancer 1  

merk:   Nunu modelkits
model:   Mitsubishi Lancer Turbo
schaal:  1/24
doosnummer:  series no.13
aantal onderdelen:   86
prijs:  circa 46,- euro

 

Deze Mitsubishi Lancer is de serie 2 en gebouwd van 1979 tot 1983. De ‘koekdoos periode’ wordt het ook wel genoemd, binnen de buitenafmetingen moet de auto ruim van binnen zijn, dus wordt hij nagenoeg vierkant, maar om toch iets van stroomlijn te hebben wordt de voorkant wat schuin gemaakt, heel anders dan de huidige ‘organische’ stroomlijn.
Deze Lancer is een middenklasser, voor een min of meer doorsnee gezin. Om meer bekendheid te krijgen werd er vanaf 1981 deelgenomen aan het WRC rallykampioenschap, er werd een 2 liter turbomotor ingehangen en de familieauto transformeerde van een brave 55 naar een brute 280 pk.
Deze uitvoering is toch wel bijzonder te noemen, in 1985, toen Beijing nog als Peking geschreven werd, China nog echt van de wereld afgesloten en Hong Kong nog een Britse kroonkolonie was, vond verkeer over en weer amper of niet plaats. De rally Hong Kong – Peking was de eerste rally in China en gaf een extra zetje om de auto-industrie in China verder te ontwikkelen.

De doos bevat 3 raampjes en bodemplaat van zwart plastic, 4 raampjes en carrosserie van wit plastic, 3 raampjes met chroomonderdelen, 1 raam met glaswerk, 4 banden, stukje mesh, velletje decals en een afplaksetje voor de ruiten. De onderdelen zien er goed strak uit, geen flash en de ruiten zijn mooi dun, en bijna zonder vertekening transparant.

Afgaand op eerdere ervaringen met de Nunu bouwdozen zou het bouwen geen problemen moeten opleveren. Daarentegen de gele carrosseriekleur is altijd een dingetje, geel dekt nooit zo erg goed.  

Met het bedanken van de IPMS voor het beschikbaar stellen van deze doos gaan we er aan beginnen.

Reviewer:  Geert Heijl 

 

 

  • lancer-_1
  • lancer-_2
  • lancer-_3
  • lancer-_4
  • lancer-_5

 

dit artikel werd gepubliceerd 23 januari 2024 door de IPMS.NL webmaster M. de Vreeze