nunu peugeot 0

Peugeot 306 Maxi

merk:      Nunu    
schaal:   1/24
doosnr.:  124
aantal onderdelen:   97
prijs: tussen 41,- tot 55,- Euro afhankelijk van de winkel

 

Eerste indruk

Nunu, een nieuw merk, dat in samenwerking met Beemax / Aoshima, of als nevenmerk automodellen in 1/24 uitbrengt. Rally- en Tourwagens van iets minder gangbare onderwerpen, zoals de Audi R8, Volvo 240, BMW M3 E30 en dus ook deze Peugeot 306 Maxi, duidelijk eens wat anders dan de gebruikelijke blauwe Subaru’s.

Eind jaren ‘80 werden de rallywagens steeds bruter, niets was te gek om de auto sneller te maken, het was niet alleen heel duur geworden zodat er enkel nog fabrieksteams aan de kampioenschappen konden deelnemen, maar ook veel gevaarlijker, diverse, toch wel bekwame, coureurs zijn door en met hun auto om het leven gekomen.
In 1992 ging men wat stapjes terug naar de basis, 2-wielaangedreven en de auto moest zo van de lopende band geplukt zijn. Relatief kleine aanpassingen mochten en er moesten ter homologatie een minimum aantal dezelfde rallyauto’s gebouwd worden. Zo ook hier, het brave burgerautootje met een 14-honderdje in het vooronder werd verbreed en verlaagd, meubilair eruit, voorzien van een rolkooi en een 2-liter motorblok en ineens stond hier de snelste rallyauto uit zijn klasse, sneller nog dan de turbo-aangedreven 4WD rallywagens en hij heeft in de jaren erna behoorlijk wat overwinningen binnengesleept.

De doos is voorzien van een mooie tekening waarbij de Peugeot vol in actie is in de Monte Carlo Rally van 1996. In de doos zit natuurlijk de bouwtekening, en 9 raampjes met onderdelen, ieder in hun eigen verpakking. Alles is in wit, stevig, maar niet te hard plastic, 2 van de raampjes zijn chromen onderdelen en 2 raampjes zijn transparante onderdelen. 5 rubberen banden en 3 velletjes decals. De carrosserie ligt los in de doos.

De carrosserie is een geheel dichte, er kan niets open, er is dus geen motorblok. De onderdelen zijn mooi strak, geen deuken en vervormingen, helder glas en mooi fijn chroom. De bouwtekening bevat een omschrijving van de historie van deze Peugeot en laat de onderdelen in 16 stappen groeien naar een compleet model. Doorgaans worden de onderdelen ‘doorgenummerd’ ook al zitten ze op diverse raampjes. Hier begint bij elk raampje de nummering weer bij 1, gelukkig is er wel onderscheid, de raampjes zijn geletterd. Wat een beetje jammer is, is dat de verfkleuren aangegeven staan voor Mr Hobby en Hobby Color verf, het vergde wat gepuzzel om daar de nummers van Vallejo, Life Color en Revell bij te krijgen.

Ik zal deze recht uit de doos bouwen, verhaal en plaatjes volgen nog in een MIP.

Met dank aan Glow2B en de IPMS Nederland voor het beschikbaar stellen van deze bouwdoos,

Reviewer:  Geert Heijl 

 

  • nunu-peugeot-0
  • nunu-peugeot-2
  • nunu-peugeot-3
  • nunu-peugeot-5

dit artikel werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 31 mei 2021