carrera revell 07320

MODEL:   Porsche 911 Carrera (type 996)

MERK:   Revell (doos nr. 07320)

SCHAAL: 1/24

PRIJS: fl 34,95

NIEUW MODEL: Ja, eind 1998;

GESCHIKT VOOR: beginners en gevorderden.

AANTAL ONDERDELEN: 90, als volgt verdeeld: 6 in zilvergrijs, 60 in zwart, 14 doorzichtig, 6 mat verchroomd, 4 'rubber' banden.;

AANTAL VERSIES: 1 met achterspoiler naar keuze plat of opgeklapt.;

SCHAALNAUWKEURIGHEID: Uitstekend, alle maten zonder meetbare afwijking.;

GELIJKENIS: Goed, tot en met de subtiele vormen van de koplampen. Enige minpuntje vormen de achterbanden die wat te dik tonen.

DETAILLERING: goed. Inliggende lijnen op de body, goed gedetailleerd interieur, heel mooi koelroostertje op de motorklep;

PASSING: goed, een

AANTAL ONDERDELEN zoals het glaswerk moet netjes op de juiste plaats aangebracht worden (paspuntjes ontbreken) maar nergens doemen problemen op..

BOUWBESCHRIJVING: Goed, 22 duidelijke stappen en een onderdelen overzicht.

SCHILDERINSTRUKTIES: goed, per bouwstap worden de kleuren met de gebruikelijke vlaggetjes en Revell kleur nummers aangegeven.

DECALS: Mooi, klein, goed gedrukt setje met emblemen, duitse nummerplaten en wijzerplaten voor het dashboard.

OPMERKINGEN: Dit is een Italeri model (nr.684) in Revell doos. Sinds Revell de decals in Italie laat drukken zijn de royale sets nummerplaten blijkbaar verleden tijd en is er vrijwel geen verschil meer tussen de versies van Italeri en Revell, op de bouwbeschrijving en de uitstekende onderdelen service van Revell na. Het model is een 'curbside' oftewel de motorkap zit dicht. De onderkant van de motor is echter wel mooi gedetailleerd, evenals het onderstel.

DOCUMENTATIE: Elk zichzelf respecterend autoblad heeft wel wat over de nieuwe 996 geschreven, de meest bruikbare foto's zijn te vinden in: Autovisie 1998 nr.14 en Autokampioen 1998 nr.18.

CONCLUSIE: Mooi model, inmiddels ook in Cabrio uitvoering verkrijgbaar, aanbevolen.

Met dank aan Revell voor het beschikbaar stellen van dit model,      

REVIEWER:   Eric Verschuur

GEPUBLICEERD IN DE PIM 1999-5

carrera revell 07320 p

Noot: de Revell Carrera cabrio bouwdoos recensie is hier...