rev-07526 

MODEL: Mercedes-Benz Actros "Megaspace" 
MERK: Revell 
SCHAAL: 1/24

KITNO: 07426
SOORT: Spuitgiet
NIEUW MODEL: ja, 1998
AANTAL DELEN: Rode voor de cabine, zwarte voor chassis en motoronderdelen, grijze voor de wielvelgen en het cabine interieur en een apart verpakt doorzichtig gietraam.
AANTAL VERSIES: 1, met een vergrote cabine
BOUWBESCHRIJVING: Zeer duidelijk
OPMERKINGEN: Het is raadzaam om eerst het chassis met de motor en aandrijflijn te assembleren, compleet met alle extra's. Voeg ook de cabine onderbouw en -achterwand, compleet met luchtaanzuiging voor de motor, samen. Dit alles kan in een keer zwart worden gespoten. Het cabine interieur is voornamelijk grijs. De wielvelgen en de luchthoorns op het cabinedak worden zilverkleurig gemaakt. De
transmissieplaat en de opbouw bovenop de chassisbalken worden aluminiumkleurig. Voorzichtigheid is geboden met de chassisbalken. Er moeten zeer veel uitdrukpunten worden verwijderd en deze onderdelen zijn heel breekbaar. De motor is zeer fraai uitgevoerd en moet met zorg in elkaar worden gezet. Het blok moet nauwkeurig aangebracht worden op de motorsteunen (millimeterwerk), anders zijn slechte verbindingen met de radiator, het luchtfilter en de uitlaat het gevolg. Dat werd dus werken met putty!!! Geluk bij een ongeluk: Dit type heeft zijplaten tussen voor- en achterwielen. Het vulwerk op de dieseltank valt niet op. Dat is maar goed ook, want bij jurering levert dat altijd punten-aftrek op.
DOCUMENTATIE: Tip: Truck Model World is wat Scale Aircraft Modelling is voor figuren die teveel in de lucht zitten en teveel plastic zien vliegen. Advertenties zijn te vinden in Engelse truck bladen.
CONCLUSIE: Dit model is een zeer degelijk stukje werk. Alle onderdelen zijn bruikbaar,

Reviewer: Johan Vester

1999-4