Model : Ferrari 458 "Italia"
Merk : Revell
Schaal : 1/24

Doosnummer:  07141

Schaal: 1/24

Prijs: rond de 22,- euro.

Soort: spuitgiet.

Nieuw model: uit 2010.

rev-ferrari-458

Geschikt voor: niveau 3, gemiddelde bouwer.

Aantal delen: 1 deel wit (de body ),  15 chroom , 42 grijs , 36 zilvergrijs ,18 doorzichtig , 4 banden (rubber )

Aantal versies: één versie met keuze uit verschillende kentekens en twee kleuren voor de body.

Schaalnauwkeurigheid: met de gegevens die ik heb kunnen vinden over de afmetingen, klopt het prima.

In werkelijkheid is de Ferrari 458 Italia 4527mm lang, 1937mm breed en 1213mm hoog en heeft de wagen een wielbasis van 2650mm. Even delen door 24 en dan komt dat behoorlijk overeen met het model.

Gelijkenis: linker en rechter buitenspiegel zijn niet helemaal het zelfde als te zien op de foto's op het internet.

Detaillering: redelijk gedetailleerde motor, jammer dat je daar niet erg veel meer van ziet. Alleen de bovenzijde is zichtbaar als het model gebouwd is, de rest is geheel aan het zicht onttrokken. Het interieur is mooi gedetailleerd en komt goed overeen met foto's. Onderzijde van het model is bijna helemaal dicht met een vrij simpele wielophanging

Passing: redelijk tot goed. Ik ben tijdens de bouw geen rare dingen tegengekomen behalve hier en daar een gietrandje.

Figuren: niet meegeleverd.

Bouwbeschrijving: 56 stappen met duidelijke tekeningen.

Schilderinstructies: duidelijk aangegeven op de tekening met voorin de bouwinstructie een overzicht van de benodigde kleuren. Je kunt kiezen uit twee kleuren voor de carrosserie ( rood of geel ) en voor het interieur eveneens twee kleuren ( zwart of bruin leer ). Ik heb gekozen voor de versie met de geel gespoten carrosserie en het zwart lederen interieur.

Decals: Een klein velletje met keuze uit verschillende kentekens van verschillende landen en een aantal verschillende instrumenten panelen ( verschillende kleuren wijzerplaten etc.).

Aanbevolen aanpassingen: de deurnaden waren niet overal helemaal op diepte waardoor deze na het spuiten bijna weg vallen. Voor een mooi uitziende deurnaad zullen die iets uitgediept moeten worden.

rev-ferrari-458-1

Opmerkingen:

De nieuwste sportwagen uit de stal van Ferrari maakte zijn werelddebuut in september 2009 op de Frankfurt Motor Show. Het is een volledig nieuw ontwerp en moet de opvolger van de F430 worden. De Ferrari 458 Italia heeft een 4,5-liter V8 motor met 570 PK (425kW) bij 9000 rpm en heeft directe inspuiting en zeven versnellingen in de versnellingsbak. Verder een opgegeven topsnelheid van 325 km/u en van 0 tot 100 km/u in 3,4 sec. Michael Schumacher was vanaf het begin betrokken bij dit project en Pininfarina tekende voor het design.

Documentatie:

http://speciali.ferrari.com/458italia/index_en.html

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ferrari_458_Italia

Conclusie: een redelijk goed gelijkend model, niet echt een uitdaging voor de gevorderde bouwer maar wel leuk om te bouwen.

Dank aan Revell voor het beschikbaar stellen van dit model.

Reviewer: Wim Hoogendoorn

 

2012-2