mustang doosvoorkant

Model:    Ford Mustang convertible 60th anniversary (model set) 
Merk:      Revell
Doosnummer: 05647
Schaal:   1/24  
Onderdelen:  circa 82
Prijs: ongeveer € 39,-

 

Nieuw model? Nee, origineel is van Monogram uit 1995, een PaceCar uitvoering. In 2010 is dezelfde doos als uitgegeven als een 1/24 ‘64 Ford Mustang

De Ford Mustang is geïntroduceerd in april 1964, voor het modeljaar 1965. Bij de introductie in 2 uitvoeringen verkrijgbaar, de 2-deurs coupé en de 2-deurs convertible, maar als snel werd dit uitgebreid met een 2+2 fastback coupé met een wat andere aflopende daklijn.
Qua populariteit een zeer gewild model in 1 op 1, ook vandaag de dag, als onderwerp in de automodelbouw vermoedelijk de meest uitgegeven Amerikaanse auto ooit.

De inhoud van de envelopdoos bestaat uit de bekende gesloten plastic zakken met inhoud. De onderdelen zitten gegoten aan een centrale gietboom en niet in een mooi raamwerk. Hiermee verraadt het model zijn leeftijd al, wie beter bekend is met de automodelbouw herkent dit als zijnde passend gemaakt voor de min of meer schoenendoosvorm van de oudere Amerikaanse Monogram dozen.
De onderdelen zijn vrij eenvoudig. Het wat dunne en zacht aanvoelende plastic is wel vrij scherp gegoten, de carrosserie is niet vrij van naden en gietdeuken. Jammer genoeg geen gekleurde achterlichten, geen opties voor meerdere types velgen of motoronderdelen. De decals zijn vrijwel dezelfde als het model dat in 2010 werd uitgegeven, met de race strepen. De meegeleverde verf zou voldoende moeten zijn om het model wat meer op te fleuren, maar met 17 welbekende vlaggetjes met een kleurletter waarvan ook een aantal mengkleuren had dit wat uitbundiger mogen zijn.

De eerste blik in de handleiding stemt niet ontevreden, de gewone volgorde om een auto te bouwen, weinig lastige dingen. Hier en daar de keus, decals of schilderen voor mooiere detaillering. Overigens, de handleiding is dezelfde als die van de doos uit 2010, vandaar de decals met de race strepen, vermoed ik.

De grootste uitdaging wordt om dit model met alleen Revell Aqua verf te gaan schilderen. Dat betekent heel goed ontvetten voor je begint, en dat mist in de beschrijving. Afgezien daarvan, een uitnodigend model.

Reviewer:  Peter Neinhuis

 

  • mustang-doosinhoud
  • mustang-doosvoorkant
  • mustang-onderdelen

deze eerste indruk werd 21 juni 2024 gepubliceerd op deze IPMS.NL site