revell marmon 07429

Model : Marmon conventional
Merk : Revell, kitnr  07429
Schaal : 1/25
Prijs : 59,95 Euro
Onderdelen : 317

 
Historie.
De Marmon motor company is in 1963 opgericht en later overgenomen door Navistar (International). De laatste Marmon werd in 1997 gebouwd. Marmon bouwde trucks met de hand volledig volgen de wensen van de klant, of verbouwde bestaande trucks, zoals dit model van Revell dat gebaseerd is op een Peterbuild 359. Marmons werden ook wel de Rolls-Royce onder de trucks genoemd.

De bouw.
De kit is een heruitgave uit de jaren 80. De uitvoering is Marmon Conventional met Amerikaanse “Stars & Stripes”. Het was wel schrikken toen ik de doos uitpakte. WAT een flash, zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt. Is de mal versleten of zat hij niet goed in elkaar? Er is niet één onderdeel dat niet schoongemaakt hoeft te worden, behalve het extra zakje met de Marmon onderdelen (aparte mal die niet veel gebruikt is?). Sommige onderdelen moest ik vergelijken met de bouwtekening om de juiste vorm er weer in terug te krijgen. Als de onderdelen goed schoon zijn geeft de bouw verder geen problemen, de bouwtekening is duidelijk. Het chassis heb ik in één keer blauw gespoten, de cabine is van wit plastic en hoefde maar een dun laagje witte lak.

Het chrome zit ook onder de flash en ziet er niet uit, zonde.

Decals.

Er zit een groot decal vel bij die op zich van uitstekende kwaliteit is, alleen zijn de stukken te groot om netjes te verwerken. De decal om de slaapcabine bestaat uit één stuk en ik kreeg ondanks mijn jarenlange bouwervaring en wat hulpmiddelen het er niet netjes op. De decal voor het dak valt ook niet mooi om de rondingen. De decals op de cabine zijn moeilijk uit te lijnen en ik kreeg ze ook niet altijd strak.

Eind oordeel.

Dit soort kits worden nog wel eens in een opwelling gekocht of cadeau gedaan, en een minder ervaren bouwer zou hem op een gegeven moment in de vuilnisbak mieteren, wat ik ook een paar keer van plan was. Ik heb mij er toe moeten zetten om hem af te bouwen, er is ook een paar keer gevraagd waar de recensie blijft, sorry hier voor. Volgens sommigen was hun kit wel goed, maar ik moet mij baseren op deze kit en het was een drama. Ik had graag een positievere recensie geschreven, maar dit model heeft mij zwaar teleur gesteld. Ik zal mij ook niet zo gauw meer aanmelden voor een recensie van een heruitgave.

Toch wil ik Revell bedanken voor het beschikbaar stellen van deze kit.

REVIEWER:   Jan Planken

marmom 1 

marmon 4

marmon 3

marmon 2

Dit artikel is gepubliceerd december 2016 op de IPMS NL website