panamera revell box

.

MERK:  Revell
Model:  Porsche Panamera
Nr:  07034
Schaal:  1/24
Onderdelen:  circa 98
Prijs:  EUR  25,-

 

Het nieuwste succesmodel van Porsche: een dynamische, sportieve en elegante (familie) sportwagen.

In 2009 bracht Porsche de eerste versie van de Panamera op de markt. Vanaf 2016 werd deze opgevolgd door de Panamera II. Deze onderscheidt zich op veel fronten van de eerste versie. Onder andere in de vorm van de carrosserie. Revell heeft de turbo-versie hier in model omgezet.

panamera 4


Revell heeft het model verpakt in de, inmiddels bekende, doos met flap. Op de voorzijde een prachtige tekening van de auto. De doos zit nokvol met onderdelen. Zeven gietramen waarvan vijf in grijs plastic en één in doorzichtig plastic. Eén blauw gietraam en vier rubber bandjes. Deze zijn allemaal verpakt in plastic zakjes. De blauwe carrosserie is uit één stuk en zit los in de doos. Dat laatste geeft mijns inziens wel kans op beschadiging. De decalsheet is mooi uitgebreid en gedrukt, met nummerplaten voor diverse landen waaronder Nederland. Afgerond wordt de doos met een duidelijke bouwbeschrijving in kleur, in duidelijke stappen uitgevoerd en voorzien van duidelijke kleuraanwijzingen met Revell kleurnummers. Daarbij zit maar één van de bekende meng-recepten van Revell. Dat maakt het makkelijker.

panamera 2


Alle onderdelen zien er mooi strak uit. Flash kan ik niet vinden, ook de clearparts zijn mooi helder en dun gespoten. Alles de bekende Revell kwaliteit.
Het model nodigt eigenlijk gelijk uit om gebouwd te worden! Bestudering van de onderdelen en de bouwtekening laat zien dat het een mooi gedetailleerd model gaat worden. De motor heeft voldoende details voor deze schaal. Al zal er, gezien de compacte en afgesloten opbouw van moderne motoren, niet veel meer van te zien zijn. De motorkap kan wel beweegbaar worden gebouwd. Ook het interieur ziet er mooi gedetailleerd uit. Je kunt kiezen uit een besturing links of rechts (Engels) met een apart dashboard en de pedalen links of rechts. Zowel het motorcompartiment als het interieur moeten worden voorzien van een flink aantal scherp gedrukte decals. Deze zijn soms behoorlijk klein maar voegen veel toe aan de kwaliteit van het model.

panamera 3

Het mooi afwerken en zichtbaar maken van de details zal het nodige fijne schilderwerk van de bouwer vragen, maar dat is de moeite zeker waard! Voordat met het spuiten en afwerken van de carrosserie kan worden begonnen, moet je eerst bepalen welke kleur je wenst voor je Porsche. Revell geeft een aantal kleuropties, waarbij ik er vanuit ga dat ze het kleurpalet van Porsche voor de Panamera hebben gebruikt als referentie.

panamera 1

De kleur blauw is het eenvoudigste, aangezien de body onderdelen al die kleur plastic hebben. Voor andere kleuren moet eerst een neutrale grondlaag worden aangebracht. Spuiten met de airbrush of een spuitbus en afwerken met blanke glanslak is hier aan te raden. Revell geeft voor dit model de moeilijkheidsgraad 3 aan. Dat is gemiddeld. Het model is volgens mij te bouwen door iedereen die de moeite en rust neemt er iets van te maken en is zeker geschikt voor bouwers vanaf 10 jaar.

Voor mij, als klassieke Porsche-liefhebber, is dit een vreemd uitstapje. Maar bij deze doos jeuken mijn vingers om te beginnen met bouwen!

Reviewer:  Henk Radstaake

 

 

Dit artikel werd gepubliceerd op deze IPMS website januari 2018