firetruck revell 7529

Peterbilt Fire truck

MERK: Revell

SCHAAL: 1/25

Kitnummer: # 7529.

Prijs: Hfl. 84,50   (in 1991)

Soort: Spuitgiet.

Voor: Bouwers met enige ervaring.

Nieuw model: ja,februari 1991.

Schaalnauwkeurigheid: lijkt goed, de juiste gegevens ontbreken mij.

Aantal onderdelen: meer dan 350.

Versies: 1.

Bouwbeschrijving: duidelijk.

Decals: zeer goed, maar volgens mij niet compleet.

Schilderinstructies: duidelijk.

Passing: Goed.

  

Opmerkingen: De cabine is ook verkrijgbaar in andere bouwdozen van Revell, n.l. de diverse trekkers. Het chassis is nieuw evenals de brandweer-opbouw. Ook is er een nieuwe grill aanwezig met metalen gaas, wat een mooier effect geeft, dan de oude grill. U zult veel onderdelen overhouden, die in de trekker versie horen, maar hier niet gebruikt hoeven worden.

Enige bouwtips: Oppassen met het monteren van de bemanningsruimte. (Als u de bouwtekening zou volgen, is de passing t.o.v. de zijpanelen is niet goed.) Mo’nteer het als voIgt: No.283 en 279 monteren tegen 264, daarna 280 en 281 tegen de zijkanten van 279 en 264 en 256. Vervolgens de andere zijde (282278) tegen 279 en 264 en 260. Goed laten aansluiten in de ronde kanten van 256 en 260 en gelijk houden met de onderzijde. Ik raad aan om extra steunen te maken voor de ophanging van de ladders, want gewoon tegen de zijkant lij- men is niet reeei en minder mooi.

Decals: de decals zijn bijzonder mooi, uitgebreid en gedetailleerd. Bijzonder indruk- wekkend zijn het dashboard en het bedieningspaneel aan de zijkant van de cabine. Mijn inziens zijn de decals niet geheel compleet, de tekst 'B.D.P.S.' hoort volgens mij aan beide zijden van de motorkap, tevens mis ik de kentekenplaten en zijn er decals op het decalvel, die in de bouwtekening niet terug te vinden zijn.

  

Conclusie: Ondanks deze kleine on- volkomenheden is dit een bouwdoos, die zijn geld waard is en dit model is weer eens iets anders dan de Amerikaanse truck/oplegger versies.

REVIEWER: J.P. Beelen

Gepubliceerd in de PIM 1991-5