rev-07317-clk 

MODEL: MERCEDES CLK GTR "D2 PRIVAT" 
MERK: REVELL 07317
SCHAAL: 1/24

PRIJS:varieert, zie opmerkingen.
EERSTE INDRUK: Na opening van de doos en het bekijken van de body valt mij op dat de luchtinlaat op het dak vrij smal en wat aan de hoge kant is, verder lopen de zijstijlen van motorkap naar het dak vrij recht, deze zijn bij andere modellen bol. Op de motorkap lopen de uithollingen van de wielkasten vrij bol naar binnen. Het voorgespoten spuitwerk van Revell ziet er redelijk uit, het zilver van de body had wat zilverder gemogen, het zwart rond de ramen is vrij slordig aangebracht: hier en daar te veel en hier en daar te weinig.
BOUWBESCHRIJVING: ziet er duidelijk uit.
BOUWTIPS: De twee helften van het motorblok zijn niet te lijmen zonder de te lijmen gedeelten schoon te maken, dit komt door het zilver spuitwerk van Revell. Dit is echter zo met alle door Revell gespoten zilveren onderdelen; nadeel is ook dat als je deze onderdelen van het gietraam afhaalt, je de aanhechtpunten met zilververf bijtippen. De details van het motorblok vallen tegen, dit is eventueel aan te vullen met telefoondraad als leidingwerk. Het uitlaatspruitstuk systeem is vrij vol gegoten, bij de voorste cilinders valt dit mee maar bij de achterste is het een geheel. De luchtslangen (F22 F21) lopen aan de onderzijde niet helemaal door, dit is eventueel met plamuur op te vullen. Daarbij kunnen de ribbels in de slangen doorgetrokken worden door deze in te snijden. Ook ontbreken de luchtslangen aan de binnenzijde van de motorkap, deze zijn bij grotere modellen wel aanwezig (PMA schaal 1:18). Als het geheel is afgebouwd ziet het er wel redelijk uit. De twee zijkanten van de achterspoiler passen er niet goed aan, de oorzaak is dat de pasnokjes aan de zijkanten van het middendeel te hoog en te breed zijn. Oplossing: heel voorzichtig op maat vijlen. De schijfremmen, de remklauwen en de wielnaven bestaan uit 1 deel, dit oogt vrij lomp en massief. Ook zijn de remschijven niet geperforeerd en zijn de witte buisjes wat aan de hoge kant. De versnellingspook is wat aan de hoge kant. Inkorten gaat echter niet omdat je dan zit met de verbindingsstangen naar de versnellingsbak. De rest van het interieur is ook vrij grof. Het is jammer is dat het dashboard niet in een kevlar kleur is afgespoten. De slangen vanaf de vuldop tot aan de benzinetank sluiten aan weerszijden niet goed aan.

STICKERS: lijken compleet, alleen de sticker voor op het dashboard ziet er vrij simpel uit; het zijn jammer genoeg geen decals die je in water moet afweken, maar plakstickers. Bij decals is het makkelijker om de luchtbellen er onderuit te wrijven zodat je de randen niet zo erg blijft zien.
OPMERKINGEN: Wat mij bij het afgebouwde model nog opvalt is dat de achterzijramen helemaal afsluiten, terwijl bij de grotere en bij het echte model het zijraam aan de achterzijde wat meer naar binnen loopt, dit in verband met koeling. Verder is opvallend het grote verschil in prijs: op de modelbeurs in Houten zag ik het model in prijsklassen van fl 27.50 tot fl 49.50. Uit mijn bouwervaring met dit model vind ik een prijs van fl 27.50 reĆ«el.

CONCLUSIE: Deze doos komt er bij mij redelijk van af, dit in vergelijking met bouwdozen van andere merken,

Reviewer: Rob v.d. Horst

1999-4