revsauber

 

Model :  Sauber Petronas truck 
Merk :  Revell
Schaal : 1/24 

TYPE: Sauber Petronas Truck (Mercedes Actros)
MERK: Revell no. 07539
SCHAAL:  1/24
UITVOERING: Sauber Petronas Show Truck

INLEIDING: Verleden jaar verscheen een speciale uitgave van de Merces Benz Actros. Dit bouwpakket was al een paar jaar eerder in compleet rode uitvoering uitgegeven. Nu is de cabine en wat daar omheen zit in wit uitgevoerd wat een aardig uitgangspunt is voor een andere cabine kleur.
ONDERDELEN: deze zijn zoals gebruikelijk goed verpakt en de bouwbeschrijving is ook volgens het bekende Revell systeem. Goed en duidelijk.
DETAILLERING: Wat mij bijzonder aan dit model opviel was het forse aantal details en extra onderdelen die aan het chassis toegevoegd zijn. Zo moet bijv. de koppeling voor een aanhanger separaat gemonteerd worden. Klein maar leuk detail. De motor ziet er ook zeer verzorgd uit.
Ik had alleen een probleem met stap 10 ( onderdeel 9 ) waarbij later bleek dat bij de uitvoering van stap 45 ( aansluiting onderdeel 26 op onderdeel 9 ) een en ander niet op elkaar aansloot. Enig handwerk loste dit probleem op.
De cabine vind ik een item apart. Het interieur is ook meer dan ik normaal gesproken verwacht, zoals extra bedienings handles en deurgrepen. Ik heb de cabine, waarbij ik het voorfront maar voor een gedeelte vastgelijmd heb aan de overige cabine onderdelen, in elkaar gezet en in kleur gespoten.
Daarna het cabine interieur erin bevestigd en het voorfront verder gelijmd aan de rest van de cabine. Dit kost einige inspanning.
Een duidelijke verbetering t.o.v. andere modellen vind ik zonder meer de bevestiging van de spatborden aan het chassis. Er zijn nu enkele stevige verbindingspunten waarmee het geheel goed te bevestigen valt.
CONCLUSIE: Kortom een mooie bouwdoos van een Europese truck van deze tijd.

Reviewer: Gert Vlaanderen

Verschenen in IPMS / PIM 2-2005