tamiya-jaguar-saloon

Model   Jaguar  mk. II Saloon
Merk : Tamiya
Schaal : 1/24

Model kit:   no. 24151
Uitgave circa 1996

De Jaguar Mk.II Saloon heeft stijl, luxe, snelheid, en stuurt prachtig. De echte Jaguar Mk.II is ontworpen als een "sport saloon," kleiner dan eerder Jaguar saloons. Zijn afstamming is het race erfgoed van de XK120 met het comfort van de Jaguar Mk.VII.

Wie wil hem niet hebben? Nu ja, in 1/24 modelvorm is het mogelijk met dit prachtige Tamiya model. Tamiya's model van de Mk.II vangt de "look en feel" van het origineel. Het lijkt goed van vorm.

Het aantal onderdelen : 125 plastic delen, 4 rubber banden, 18 foto-ets , en  fijne rode zelfklevende vilt tapijt! Voor het houten dashboard en de deurpanelen zijn er decals die er uitzien als het echte materiaal. De verchroomde lichten, grille, bumpers e.d zijn niet netjes genoeg met naadjes. Dat is dus jammer en Bare Metal foil is nodig.

De bouwhandleiding heeft zo'n 19 stappen met Tamiya kleuraanduidingen.

Begin met het wegwerken van alle fijne plastic randjes veroorzaakt door de fijne spuitgiet techniek. Besteed ook even aandacht aan de ramen zodat het glaswerk later goed past. De body kan dan gespoten worden.  Het interieur kan lichtgrijs geschilderd worden met aandacht voor de leren zittingen. Het gebruik van BareMetal foil voor de chromen deurknoppen en de raamstijlen maakt het net effe mooier (dit zit niet bij de kit natuurlijk). Tamiya heeft een delicate chromen photoets strips bijgevoegd. Wees voorzichtig, ze zijn kwetsbaar. Spuit en polijst wel eerste de body voor deze aan te brengen met een beetje superlijm. De overige details zijn de vilt rode vloerbedekking, dat maakt het leuk.

De houten zijpanelen krijgen decals, ziet er goed uit. Knip wel de transparante decalfilm weg en wees voorzichtig met aanbrengen. 

Het model vraagt wat uurtjes maar met bouwplezier wordt het een leuk model. En hij lekt geen olie!

 

IPMS NL webredactie / M. de Vreeze

oude recensie 1996

tamiya-jaguar-sal-part