airf-montgomery

MERK: Airfix

SCHAAL: 1/400

SCHIP: HMS Montgomery van de Engelse Royal Navy

Doosnummer A03251 • Spuitgiet • 174 onderdelen • Euro 7,95

Dit model werd eerder uitgebracht door het Poolse merk Mirage. De schaalnauwkeurigheid is goed en de detaillering is redelijk, met name het secundaire geschut is vrij simpel maar ook de trappen kunnen beter. Zoals gebruikelijk voor Airfix zijn de schilderinstructies alleen met Humbrol nummers. Helaas geen verwijzing naar de echte kleuren.

De bouwbeschrijving en de bouw zijn uitgevoerd in het bekende Revell-format, maar het lijkt hier wel alsof het ingescand is. De romp en de dekken passen goed, ik ben daarna verder gegaan met de opbouw en de schoorstenen en heb het geschut later gedaan. De trappen kun je beter vervangen door foto-ets. Wat verder opvalt is de manier waarop je de schroefbeschermers moet maken. Het rond wordt niet bijgeleverd wat op zich nog niet een probleem is. Maar het zou gemakkelijker zijn geweest als er wel afmetingen werden vermeld. Ook het tuigplan wordt zeer beknopt aangegeven, ook mis je toch wel een vooraanzicht in de bouwbeschrijving. Conclusie Helaas is de schaal 1/400 maar dat neemt niet weg dat het voor deze prijs een leuk model is.

Een prima keuze van Airfix om dit model op te nemen in hun range, hierdoor is het model namelijk veel gemakkelijker verkrijgbaar geworden. Ook verkrijgbaar is de HMS St Albans onder nr. A 03252.

Documentatie:  US Flush Deck Destroyers in Action nr. 4019 van Al Adcock.

REVIEWER: Jaap Woort    

november 2010