trafalgar 1
 

Merk:   OKB Grigorov 
Onderwerp:  HMS Trafalgar class submarine
Kitno.:  700074
Schaal:  1/700
Prijs:  circa  22,- Euro

Eerste indruk.

De Trafalgar klasse onderzeeboten zijn nucleaire onderzeeboten, bij het grote publiek bekend als kernonderzeeërs of atoomonderzeeërs. Oorspronkelijk bestond de klasse uit 7 exemplaren, maar de onderzeeboten worden langzaamaan vervangen door de Astute klasse. HMS Trafalgar werd in 2009 uit dienst gesteld.

OKB Grigorov is een bedrijf(je) in Bulgarije dat heel veel aftermarket producten produceert, vrijwel allemaal giethars en/of foto-ets onderdelen, maar ook complete modellen. Ook spuitgietmodellen behoren inmiddels tot de producten die worden aangeboden.

Dit giethars model van de HMS Trafalgar bestaat uit een volledig model van de onderzeeboot met een foto-ets schroef en pumpjet (aandrijving), u mag kiezen welke versie u bouwt.
De schaal 1/700 is behoorlijk klein met weinig details, echter in de meeste gevallen kom ik deze schaal tegen in diorama’s van klein tot groot en daar weten bouwers in deze schaal hele mooie dingen te maken.

Dit volledige giethars model heeft voor de schaal best wel leuke details die je kunt accentueren met het schilderen en verweren van het model. Extra details zijn, hoe klein ook, wel op de toren aan te brengen zoals periscoop, snuiver enz.

Conclusie
Leuk modelletje voor de schaal. Best wel goede details met beperkte mogelijkheden voor extra detaillering. Wat mij betreft goed voor leuke diorama’s. Geen diorama, dan wordt er een standaard meegeleverd om het model ten toon te stellen. Er worden geen decals bijgeleverd en ook geen kleurenschema.
Voor diorama’s kun je bij dit merk heel goed terecht, ze bieden behoorlijk wat 1/700 modellen aan. Ik ga voor een dio met de Skywave HMS Manchester!      

Met dank aan OKB Grigorov voor het beschikbaar stellen van het model.

 
Reviewer:   Fred Bachofner

 

trafalgar 2

 

 

deze eerste indruk werd op de IPMS.NL website gepubliceerd 31 oktober 2019