revell uss wasp 05062

Model : U.S.S   WASP 
Merk : Revell  (nr. 05062)
Schaal : 1/700

 

TYPE MODEL: waterlijn model

SCHAALNAUWKEURIGHEID: goed
PASSING: goed
DETAILLERING: goed
VERFINSTRUCTIES: goed, echter de binnenzijde van de sloep moet donker blauwgrijs zijn i.p.v. oker.

REFERENTIES: "Tarawa" and "Wasp" class general purpose amphibious assault ships by Arnold Meisner. 64 pagina's, 165 foto's waarvan 24 in kleur. Concord uitgeverij ISBN 962-361-033-5.

wasp-rev

Tip: In diagram 1a van de handleiding staat dat spuitgietnokken werwijderd moeten worden met een hobbymes, maar dit gaat beter, vlugger en sneller met een hobbyzaagje.

OPMERKINGEN: Onlangs kwam Revell op de markt met een nieuwe generatie Multi-Purpose Mmphibious Assault Ship, na de eerste uitgave van de Tarawa klasse. Deze aanvals carriers zijn de thiuisbases voor mariniers en uitrusting met o.a. vliegtuigen en helikopters. Voor scheepstaken is er (navy) vlootpersoneel. De volgende scheepsbewapening is aanwezig:
2x NATO Sea Sparrow mk. 29 kisten en 3x Phalanx 20 mm anti-raketten snelvuurkanon. Er is geen conventioneel geschut te vinden op dit type schip. De volgende vliegtuigen en helikopters zijn aanwezig: AV-8B Harrier II, V-22 Osprey en H-53 Sea Stallion.
Verder zijn er luchtkussenvaartuigen (voor een te bouwen diorama) die uit het scheepsdok vare. Zelfs het hangardek is aanwezig, alleen mis ik de hangardeuren. Het eiland is overcompleet.  De prijs-kwaliteitverhouding van de kit is goed.

CONCLUSIE: Revell heeft goed zijn best gedaan op dit schip in de 1/700 serie,

Reviewer: Ton Kalf

2003-2