bae-04042

Model: BAe 146- TNT
Merk: Revell
Schaal: 1/144

MODEL: Bae 146 TNT / Australian Air Express 

MERK: Revell No. 04042 

PRIJS: ongeveer Euro 12,00

OPMERKINGEN: Dit model was al eerder uitgebracht als de mili-taire versie van de BAe-146-100 door Revell met doos nr 04035 "STA". Deze review is kort omdat deze kit werd behandeld in Pim-1/2002. De BAe-146-100 kit zelf is ook weer afgeleid van de eerdere door Revell al uitgebrachte civiele BAe-146-200 (zie PIM 6/1999). De BAe-146-100 heeft een kortere romp t.o.v. de civiele uitvoering met een grote vrachtdeur achter de vleugel waarvan de paneellijnen door Revell op het model zijn aange-bracht alsook een andere raaminde-ling. Verder is nog aanwezig op het raampje de 'tankbuis' op het dak van het toestel voor de militaire STA versie.

MODEL: Gelukkig is het verder een prima model met de diverse verbeteringen zoals betere motoren die ook al in de STA kit zaten. Let op de montage van het zeer complexe onderstel en verder de aansluiting van vleugel op romp. Er zit geen cock-pitinterieur in, maar dat is bijna niet te zien. De bouwbeschrijving is wat onhandig gedrukt maar verder goed met kleur-aanduidingen en een stukje airline historie.

DECALS: deze nieuwe civiele vrachtkist decals zijn ontworpen door DACO en zeer fraai! Zelfs de aluminium stuurvlakken kunnen van een decal worden voorzien. Verder aardig zijn de speciale cockpitraamde-cals. Decals bieden twee keuzes:  TNT kist met leuk oranje/wit schema; Australian Air Express met groene markings en wit overall schema.

CONCLUSIE: Een prima model van de vrachtversie van deze kist voor de airliner bouwer. Met dank aan Revell voor het recensie exemplaar,

Reviewer: Meindert de Vreeze

2003-1