1590

glencoe-nieuport-28

Glencoe Models Nieuport 28 (1/48)
Kit: Nr 05114
Schaal: 1/48
Spuitgiet model, 33 delen, decals.

Her-uitgave 1996

De Nieuport 28 was een goed manoeuvreerbare jager maar de fabric van de vleugel schuurde nogal eens bij duik manoeuvres. Ook Amerikaanse getrainde eenheden gebruikten de kist in de Eerste Wereldoorlog, waaronder de beroemde 94e Pursuit Group. Van Lt Douglas Campbell kits zijn decals bijgeleverd.

Deze Glencoe's Nieuport 28 kit is samen met de Pfalz D.III en de Spad XIII een heruitgave van het Aurora-kit uit de vroege jaren 1960.

Net als bij de originele versie, worden de onderdelen gegoten in zilverkleurig en lichtbruin plastic. De instructies geven vijf exploded-view assemblage stappen, en de tekeningen met de beschildering/ decals.

Over het geheel genomen gaat de kit goed in elkaar, maar er zijn een zaken om op te lettten. Lijn de motor goed uit in de kap. Er was flash op de onderdelen, dus goed schuren en passen. De struts zijn wat aan de dikke kant. Let ook op de positite van de machine geweren, dat staat verkeerd aangegeven. In de cockpit zit een vloertje, knuppel en eenvoudige stel. Het instrumenten paneel zit ook in de kit (maar niet in de handleiding).
Om het schilderen te vergemakkelijken, zet de onderste vleugel en het stabilo aan de romp en verf het als een geheel. Verf de bovenste vleugel en de roeren los. Het uitzoeken van de kleuren is altijd lastig. Bij deze kit zit een erg mooi decalvel, met fraai gedrukte opschriften voor maar liefst zeven vliegtuigen. De decals voor de motorkap zijn natuurlijk moeilijk erop te krijgen, gebruik een decalsetting.

IPMS NL Webredactie / M. de Vreeze