1373

hasegawa-hellcat-48-box

model: GRUMMAN  F6F-3 Hellcat

merk: Hasegawa  (kit no JT34  / 09134 ) 

schaal:    1/48

Uitgebracht april 1996
Dit model heeft ongeveer 84 onderdelen.

De Grumman XF6F Hellcat prototype vloog voor het eerst 30 juli 1942, en dit type bleek zo effectief dat er niet minder dan 12.000 stusk werden gebouwd in de Tweede Wereldoorlog. De Hellcat werd het jachtvliegtuigen tegen de Japanners in de Pacific, vliegende vanaf Amerikaanse vliegdekschepen.

De Hasegawa Hellcat kit op schaal 1/48 lijkt goed van afmetingen. De kit heeft verzonken paneel lijnen , net glaswerk. De decals zijn voor een US Navy  Hellcat van VF-9 aan boord van de USS Essex of een kist van VF-16 van de USS Lexington. De decals zijn netjes maar wees bedacht op "silvering".

De kit instructies zijn duidelijk en makkelijk te volgen. De kleuraanduidingen zijn voor Gunze Sangyo kleuren. Geen FS equivalenten worden aangegeven maar dat is snel genoeg opgelost met wat opzoek werk.

De montage verloopt eenvoudig. In stap 2 voorzichtig zijn om de openingen voor de achterruiten goed te krijgen- veelvuldig passen hier en let op bij het samenvoegen van de romphelften. De vleugel-romp verbinding vraagt een beetje plamuur. Let op met het centereren van de motor to.v. de motorkap.

De ophangpunten voor de tank onder romp lijken wat te kort. Jammer is dat het niet goed lukt de schuifkap open te zetten.

Voor de rest een net model en aan te bevelen voor de liefhebber van de Hellcat. Er zijn trouwens genoeg aftermarket setjes te koop voor de liefhebber.

IPMS NL Webredactie / M. de Vreeze

 

 oude recensie 1996