leo 451 smer

Liore et Olivier LeO 451.

MERK: Smer

SCHAAL : 1/72.

Prijs: Hfl. 27,50 (in 1991)

Voor: Gevorderden. (in ieder geval is enige ervaring vereist)

Soort: Spuitgiet.

Kitnummer: 164.

Versies: 2.

Onderdelen: 71 + 19 doorzichtige.

Extra's: Decals voor twee verschillende toestellen, buikkoepel mogelijk in uitgeschoven toestand.

Passing onderdelen: Redelijk, uitzondering hierop vormen de doorzichtige delen. Deze zijn van een veel mindere kwaliteit dan de rest van de kit.

Detaillering: Goed, vooral het interieur van de cockpit en het onderstel is goed gedetailleerd. Geen storende grove paneellijnen. Bouwtekening in (15) stappen is echter duidelijk genoeg.

  

Schilderinstructies: Ontbreken voor het interieur geheel, voor de buitenzijde slechts summier, de gegeven nummers corresponderen met de oude Authentic Colour serie van Humbrol.

Decals: Na er een geprobeerd te hebben, alles vervangen door decals van een ander merk. De bijgeleverden waren sterk vergeeld en gebarsten.

Opmerkingen: tot mijn stomme verbazing vond ik op een der romphelften de merknaam Heller! Dit verklaarde waarschijnlijk de goede passing van de onderdelen. Smer zal dus wel een oude Hellermal hebben overgenomen, hoewel ik deze kit nooit onder de naam Heller heb gezien. De doorzichtige delen, dat is een heel ander verhaal. Deze behoeven enige aanpassing, ze zijn erg dik, met hier en daar een luchtbelletje. Zij staan in ieder geval in schril contrast met de rest van de kit. De delen 55 t/m 60 heb ik vervangen door Kristal-Kleer en nr. 90 zelf gemaakt van doorzichtig plastic-card.

Referenties: Combat aircraft of WW 2.

REVIEWER:   R.Budde

 

GEPUBLICEERD PIM 1991