bloch 200 kp

Aero MB-200. (Bloch 200)

MERK: KP

SCHAAL: 1/72.

Prijs: Hfl. 21,50 (in 1991)

Voor: Beginners met enige ervaring en gevorderden.

Soort: Spuitgiet.

Kitnummer: 21 Versies: 1

Onderdelen: 122 + 26 doorzichtige.

Extra’s: Decals voor 3 machines (maar slechts 1 nationaliteit), verschillende uitwendige bommenlast mogelijk.

Passing onderdelen: redelijk, hier en daar wat licht schuurwerk noodzakelijk. De cylinderkoppen van de motoren (delen 50&51) moeten wat worden afge- vlakt anders passen ze niet in de bepla- ting. De ruiten in de neus (delen 16&18) zijn iets te klein. Met Micro Kristal Klear is dit echter zo verholpen.

Detaillering: goed, de wielpoten moeten wat worden bijgewerkt, ze zijn wat grof. Hetzelfde geldt voor de staart- steunen (onderdeel 43), deze moeten worden afgeschuurd. Vervangen is waarschijnlijk eenvoudiger. Cockpitdak en geschutskoepels zijn van uitstekende kwaliteit, zeer doorzichtig. Hierdoor is het interieur van de machine goed te zien. Besteed dus wat extra aandacht aan de binnenzijde, het instrumentenpaneel e.d. De delen 21 en 24 moeten worden omgebogen. Dit kan problemen geven, in dit geval zelf maken van plastic-card. De constructie zal voor de meeste vliegtuigbouwers wat vreemd zijn, aangezien de romp vierkant is. Hij bestaat uit vijf delen, deze constructie komt bv. ook voor bij de Bloch 210 van Heller.

Decals: heb ik zelf niet gebruikt, ze leken wat geel, maar geen oordeel.

Bouwbeschrijving: duidelijke tekeningen, algemene insructies in drie talen, waarvan twee bruikbaar.

Schilderinstructies/kleurenschema: voor binnenzijde en kleine details ontbreekt deze. Voor de buitenzijde een redelijke tekening voor drie machines en een antenneschema.

Conclusie: een heel aardige kit van een wat ongewone machine, voor zover mij bekend het enige model van dit type.

Referentie:  Combat aircraft of WW2.

REVIEWER: R.Budde

GEPUBLICEERD PIM 1992