942

mig 31 revell 72

MODEL:    Mikoyan Gurevich  MiG 31   (NATO naam:  Foxhound)
MERK:       Revell.
SCHAAL:  1/72
PRIJS:       Fl. 24,95  (destijds in 1989)

Dit is een aangename verrassing na het fiasco van de Revell Su-27 Flanker kit. Op een paar fouten na is dit een prima model voor wat betreft detail maar er  zitten wel afwijkingen in de schaal-afmetingen. De spanwijdte is in orde maar de stabilo’s (B12,13) moeten aan de wortel 5 mm worden ingekort. Het model moet ook verlengd worden nl. tussen de neussectie en de romp toch wel 5 mm (dat is dus tussen stage 4 en 5).

De cockpit komt hier door iets verder voor de voorrand van de luchtinlaten uit. En tussen de romp en de uitlaten moet er toch ook wel 3 mm bij (tussen A1,2 en A3). Ook de staartvlakken (A18 en A19) moeten 5 mm verder naar buiten geplaatst worden zodat ze aan de achterkant bijna op de rand van de romp staan.

De kielvinnen (C2) moeten aan de achterkant 3 mm ingekort worden en ze moeten 2,5 mm verder naar binnen geplaatst worden.

Het merkwaardige landingsgestel is iets te grof en niet helemaal correct uitgevoerd en de wielen (B10,11 en C15,16 ) zijn veel te groot deze moeten een doorsnede van 12,5 mm ipv. 18 mm hebben.

De neuswielpoot (B24) moet 7 mm ingekort worden en het hoofdlandingsgestel (B22,23) 3 mm.

De raketten voor onder de romp AA-9 Amos zijn behalve de te dikke vinnen redelijk maar de bijbehorende pylons zijn te groot: de raketten horen zeer dicht tegen de romp te liggen. De raketten voor onder de vleugels zijn evenals de brandstoftanks niet van toepassing daar de MiG 31 nog nooit met deze attributen is waargenomen.

De MiG 31 kan wel uitgerust worden met een bellytank maar deze is langer en anders van vorm dan die van het bouwpakket. Aan de binnenste vleugelpylon hangen soms twee AA-8 Aphids aan een soort TER.

Tot slot het decalvel dit ziet er prima uit (veel stencilling). De prijs is redelijk voor dit model van een imposant Russisch toestel.

REVIEWER :  JOHAN DE WOLF

GEPUBLICEERD IN DEZELDE PIM 1989