947

p51b revell 04137

MODEL:   North American P-51B Mustang

MERK: Revell (doos nr. 04137)

SCHAAL: 1/72

PRIJS: fl 7,50

NIEUW MODEL: ja, nov 1998;

GESCHIKT VOOR: beginners en gevorderden.

AANTAL ONDERDELEN: 44 in donkergroen en 2 in transparant polystryreen;

AANTAL VERSIES: 1 met twee beschilderingen: P-51B of RAF Mustang III;

SCHAALNAUWKEURIGHEID: zeer goed, romplengte en prop diameter binnen 0,5mm, vleugelspanwijdte 2mm te klein;

GELIJKENIS: Zeer goed, op een drietal punten na: - het vulstukje aan de wortel van de vleugelvoorrand begint op de verkeerde plek op de vleugel. Dit punt zou 2,5mm dichter bij de romp moeten liggen. - de vorm van de achterramen is niet juist: de bovenkant begint iets te laag, de kromming in de achterrand is te sterk en de onderkant loopt te recht. - het achterste deel van de spinner is te breed en loopt wijder uit dan de spinner dop (bovenaanzicht moet een vloeiende lijn zijn van spinnerpunt tot uitlaten, er zit nu echter een tweetal knikken in). De fouten van vleugel en spinner zijn met wat zorgvuldig vijlwerk zonder problemen te verhelpen, de vorm van de ruiten is met zorgvuldig schilderen grotendeels te corrigeren..

DETAILLERING: Uitstekend! Oppervlakte detaillering en cockpit interieur zijn zelfs mooier en meer uitgebreid dan van het Hasegawa model. Cockpit interieur is voorzien van zeer fraai instrumentenpaneel;

PASSING: Uitstekend, op de canopy na waar rondom wat Kristal Kleer nodig is om kleine naden op te vullen. Verder de hobbelige ring aan de achterkant van de spinner vlak vijlen..

BOUWBESCHRIJVING: Zeer goed, een overzicht van de rekken gevolgd door twintig duidelijke stappen.

SCHILDERINSTRUKTIES: de onderaanzichten van de USAAF kist en de RAF kist zijn in de 4-zijden schemas verwisseld.

DECALS: Goed, Het geel was bij mijn set een beetje verschoven, waardoor de britse roundels niet bruikbaar waren.

OPMERKINGEN: De cockpitkap zit op een mooie manier in het rekje: tussen twee poortjes waarvan er een een dun stukje heeft. Als je de cockpit los maakt aan de kant van het nummertje, breekt het dunne stukje in het andere poortje door zodat er geen schade aan de cockpitkap ontstaat (zoals zo vaak gebeurt bij glaswerk wat aan twee kanten vast zit). Hulde aan Revell! Eigenlijk verdient een zo goed gedetailleerd model als dit een set SuperScale decals. De Revell decals zijn net wat dikker waardoor er aardig wat detail onder de haaiebekken verdwijnt..

CONCLUSIE: De kit is niet helemaal foutvrij, maar het meeste is met weinig moeite te corrigeren.      

REVIEWER:   Eric Verschuur

GEPUBLICEERD IN DE PIM 2000-6

p51b revell 04137 d