935

heller cliclacheller cayuse 80

Model:     Hughes Cayuse MD 500
Merk:       Heller / Humbrol ref.2646
Schaal:   1/80

Prijs:       Fl. 1,95  in de Cliclac mini serie.
Nieuw model: ja, in deze wat lijkt  1/80 schaal.

Aantal versies 1 , in dit doosje zitten geen towpods.
Bouwbeschrijving : achterkant doosje 9 onderdelen.

De romp klikt in elkaar, interieur kan als net laatste erin geplaatst worden. De stuurkolomen en pedalen niet aanwezig van Scratch maken dus.

Passing: goed in cliclac systeem. Er is extra werk alleen aan romponderzijde bij glasgedeelte wat we moeten bijwerken. Torsiestangen van de rotorbladen beter te maken van spelden. Instrumentenpaneel is niet in de breedte maar staat als paneel rechtop.
Detaillering: stelt niet veel voor.

Figuren: niet aanwezig, een Hughes is een Helicopter waar je in kruipt met weinig elleboogruimte.De zijruiten nemen veel plaats in, en de zijruiten van Hughes helicopters in Vietnam werden vaak verwijderd. Dat gaf betere ontsnappingsmogelijkheden en betere schietmogelijkheden voor meevliegende schutters.
Decals : ja plakdecals haaietanden, witte registratienummers. Ik heb zelf gemaakt een Israelische Hughes.

Schilderinstructies : niet aanwezig.

Tip: Israelische uitvoering: IAF kleuren donker Bruin Humbrol IAF 1 ; V teken licht Bruin Humbrol IAF 5; Interieur neutraal grijs (Tamiya) met instrumentenpaneel mat zwart Airfix M6; Zittingen "unbleached linen" Humbrol Mc 25; Propellerbladen mat zwart Airfix M6; Raamgedeelte smoke (Tamiya); Decals uit Esci klein roundel.

Verdere mogelijkheden: de SCRATCH van de Seahawk helicopter (Hasegawa) gebruiken voor de schutters MG's. De Commando doos ook van Heller/Humbrol bevat o.a. een Hughes met TOW pods. Hughes is in 1986 overgenomen door M.D. Er bestaat een meer gestroomlijnde model M.D. 530 Defender, misschien iets voor Heller/Humbrol!

Voor Fl. 1,95 een helicopter model waar veel van te maken is waar onder CHIP's, TV serie MAGNUM, Kenia, Anti-sub etc.

REVIEWER:  J.B.H.M. Vester

Gepubliceerd PIM 1986-2