920

 

a400m 1

 

Model: Airbus A400M  "Atlas" 
Merk: Revell
Schaal: 1/72

Kitnr: Revell 03929
Aantal onderdelen:  212
Bouwnivo:  Level 5
Prijs:  circa  €60,-

 

Geen nieuw model maar heroplage van de kit van het prototype uit 2011, nu echter met decals van toestellen die echt in dienst zijn.

Het model wordt geleverd in een grote kartonnen doos, uit twee delen, die makkelijk is om alle onderdelen bij elkaar te houden.

Totaal 15 gietramen, waarvan 2 van de motoren dubbel, in stevig grijs plastic. Het valt op dat de oppervlaktekwaliteit van de delen zeer goed is met fijne paneellijn gravures. Ook de kleine delen zijn scherp gegoten zonder flash.

De transparante delen zijn mooi helder zonder vertekening, het cockpit deel is uit één stuk waarvan de ramen later afgeplakt moeten worden.

Het decalvel is netjes gedrukt, de vele stencelling is leesbaar. Er kan een Duitse of een Franse versie gebouwd worden.

Verder kan gekozen worden om hem in vlucht of met uitgeklapt landingsgestel te bouwen. Eventueel kan ook de laadklep geopend worden zodat je in het vliegtuig kan kijken.

De bouwbeschrijving is in kleur uitgevoerd en de bouw staat duidelijk in 60 stappen besproken. Dit is een stuk beter dan de wat simpele zwart-wit uitvoeringen van vroeger. Vooral de kleuren zijn goed te zien zodat er minder kans is op fouten. De verfkleuren zijn aangegeven voor de eigen Revell serie, ook weer met enige mengverhoudingen en helaas zonder FS notatie zodat het een gespeur wordt als je andere merken verf gebruikt.

 

Reviewer: Jaap Jan Visser

Herfst 2017

 

Dit artikel werd op de site gepubliceerd 1 november 2017