1259
MERK:  Revell
Model:  Junkers  Ju 88 "Technik"   
Schaal:  1/32 

 

ju 88 0 0452 box

Eerste Impressie van de REVELL 1/32 JUNKERS Ju-88 A-4 Technik, doosnummer 00452


Had de doos van de Junkers Ju-88 al eerder bekeken, en wat bouwverslagen gelezen, en toen de gelegenheid zich voordeed om dit model als recensie model te doen, en dan nog met toegevoegde waarde de mogelijkheid om de propellers te laten draaien, en verlichting in te bouwen (vanuit de doos!!!), hoefde ik mij niet lang te bedenken.

Op mijn verjaardag werd de doos aan mij overhandigd, en kon ik aan de slag. Een eerste verkenning liet mij zien dat er niet veel aan de inhoud van de eerste uitgave uit 2013 veranderd is. De decals verschillen iets van die van de eerste Ju 88 A-4 versie, en de bouwbeschrijving is aangepast vanwege de toegevoegde elektronica. Deze bouwbeschrijving is ook op beter papier gedrukt! Opvallend is dat het aantal stappen niet veel meer is; de bestaande tekeningen zijn grotendeels aangepast. Handig hierbij wel, dat de elektronische componenten duidelijk met kleur aangegeven zijn.

En dan de prijs: de eerste versie kostte meen ik uit mijn hoofd iets van 39,95….. deze versie kost 169,95!


Voor dat extra geld krijg je dan wel een kant en klaar pakket, bestaande uit niet minder dan 10 zakjes met onderdelen: een batterijhouder, een circuitboard, 2 motoren, verschillende lampjes en extensie kabels, en zelfs 2 boortjes van 8 mm om de verschillende gaten te boren waar de verschillende lampjes en bedrading door heen moeten!

Ben gelijk begonnen met het in elkaar zetten van de cockpit. Hierbij valt me op dat sommige deeltjes wat extra bewerkt moeten worden om ze goed in te passen. Maar als het in elkaar geplakt is, ziet het er wel heel gedetailleerd uit! Overigens heb ik alle gietramen voorzien van stukjes afplaktape met de letter van het gietraam er op; maakt het terugvinden een stuk makkelijker!

Wordt vervolgd…..

Reviewer: René Erhart

 

Dit artikel werd gepubliceerd op deze IPMS website februari  2018